Home / Actualitate / Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră desfășurată de polițiști

Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră desfășurată de polițiști

Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Având în vedere analizele realizate, poliţiştii au prioritizat acţiunile în funcţie de gradul de risc accidentogen al segmentelor de drum.

Astfel, în perioada 26.11.-27.11.2017, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au desfăşurat o acţiune pe raza județului pe linia combaterii excesului de viteză, respectiv pentru identificarea şoferilor care nu respectă regimul legal de viteză şi pun în pericol siguranţa rutieră.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 184 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 63.930 lei, 126 dintre acestea fiind aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză. De asemenea, s-a constatat săvârşirea unei infracţiuni.

Au fost reţinute 8 de permise de conducere şi retrase 7 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Un tânăr de 20 de ani din comuna Ciprian Porumbescu, a fost depistat de polițiști pe DN 17, în localitatea Ilişeşti, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în străinătate, dar care figura în bazele de date ca fiind radiat din circulație din data de 12.11.2015. I s-a întocmit un dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

O femeie de 27 de ani, din oraşul Salcea, a fost depistată de polițiști pe DN 29, pe raza localităţii de  domiciliu, în timp ce conducea autoturismul cu viteza de 101 km/h, în localitate.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave!

 
 

Publicitate

Publicitate
serjexim

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O gospodărie din Vatra Dornei distrusă de un incendiu

Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *