Foto și video: Au fost aprinse luminile din Bradul de Crăciun și din cupola luminoasă de pe platoul din fața Casei de Cultură

Marți 28 noiembrie a.c., pe Esplanada din faţa Casei de Cultură, au avut loc spectacolele dedicate Zilei Bucovinei. În jurul orei 18.00, pe scena instalata in imediata apropiere a bradului, au urcat primarul Sucevei Ion Lungu și președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. Într-o atmosferă entuziastă, primarul Sucevei Ion Lungu, alături de toți cei prezenți, au numărat în cor, de la 10 la 1, secundele rămase pâna la aprinderea bradului.

„Bună seara dragi bucovineni, bună seara dragi suceveni, astăzi este o zi specială pentru noi, este Ziua Bucovinei. Îmi face deosebită plăcere, alături de domnul președintele al Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, alături de acest grup deosebit de la Râșca, să dăm startul sărbătorilor de iarnă, să aprindem luminile în bradul de Crăciun, să luminăm această piață. Să facem numărătoarea inversă împreună”, a spus primarul Sucevei Ion Lungu, înainte de numărătoarea inversă.

Prezent pe scenă alături de primarul Ion Lungu, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus:

„La mulți ani Bucovina, la mulți ani România!. Mă bucur astăzi 28 noiembrie, aici la Suceava, alături de primarul Ion Lungu, să dăm startul sărbătoriri Centenarului Unirii Bucovina cu Țara. Astăzi, pentru noi e mare sărbătoare, pe 28 noiembrie, Bucovina s-a unit cu țara. S-a întâmplat la Cernăuți, la Congresul General al Bucovinei, unde s-a hotărât „Unirea necondiţionată şi pe vecie a Bucovinei. Noi suntem primii aici la Suceava care dăm startul Centenarului, pentru că am intrat în anul 100. Vreau să știți că astăzi, am avut evenimente frumoase, astăzi am inaugurat și am sfințit Sala Bucovina din incinta Palatul Administrativ, o sală foarte frumoasă. Astăzi, am avut ședința solemnă, în care am evocat momentul 1918, am avut evenimente la Biblioteca Bucovina, am avut întâlnire cu suceveni din Diaspora, urmat de un spectacol și o lansare de carte cu maestrul Grigore Leșe.

Vreau să știți că avem invitați din Basarabia noastră dragă, din nordul Bucovina de la Cernăuți, din Alba Iulia, avem reprezentantul Președinției Române și Guvernului României. Le mulțumesc tuturor pentru că au venit în semn de unitate. Iar noi sucevenii asta facem, de aici din Cetatea lui Ștefan transmitem un semn de unitate. E nevoie de așa ceva, prea multă dezbinare și nu construiește, e nevoie de înțelepciune și unitate. Bucovina a dat dovadă de așa ceva. Să iubiți Bucovina, să vorbiți despre Bucovina că merită. De aceea, vreau să vă mulțumesc că ați venit așa de mulți și vă propun, să vizionați un mic film documentar pe acest ecran”.

Surpriza din acest an, a fost cupola luminoasă montată pe platoul din fața Casei de Cultură. Stâlpul central al acestei cupole este de 15 metri, iar în jur au fost instalat alți opt stâlpi de 6 metri înălțime cu ajutorul cărora se formează cupola cu un diametru de 40m. Pe această structură au fost montați 4.000 de metri liniari de șir luminos.

Foto

Video

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.