Home / Actualitate / Foto-video: Mii de suceveni au participat Vineri, începând cu ora 13.00 la sărbătoarea dedicată Zilei Naţionale a Romaniei.

Foto-video: Mii de suceveni au participat Vineri, începând cu ora 13.00 la sărbătoarea dedicată Zilei Naţionale a Romaniei.

Mii de suceveni au participat Vineri, 01 decembrie 2017, începând cu ora 13.00 la sărbătoarea dedicată Zilei Naţionale a Romaniei. Manifestările s-au desfăşurat pe strada Ștefan cel Mare, prin fața Palatului Administrativ şi au debutat cu intonarea Imnului Naţional de către interpretul de muzică populară George Finis, a urmat apoi un ceremonial religios oficiat de un sobor de preoţi si depunerea de coroane și jerbe de flori, la monumentul Bucovina Înaripată din Piața Tricolorului, festivitatea încheindu-se cu parada militară ce a pornit din centrul Sucevei.

Au defilat prin faţa sucevenilor, a oficialităților locale și județene, trupele și tehnica de luptă din partea Ministerului Apărării și Internelor, Inspectoratul de Jandarmi Județean “Bogdan Vodă” Suceava, Scoala Militară de Sub­ofițeri Jandarmi „Petru Rareș” din Fălti­ceni, Inspectoratul Pentru Situații de Urgență “Bucovina” al județului Suceava.

Cu tehnică specifică au participat Inspectoratul de Jandarmi Județean, Ins­­­pectoratul de Poliție Județean Suceava, ISU Su­cea­va și Direcția Județeană de Informații Suceava. Din partea Ministerului Apărării Naționale, au participat cu efective, Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” Botoșani, iar Colegiul Militar “Stefan cel Mare” Câmpulung a participa cu două plutoane.

După paradă, tehnica si aparatura militară a fost expusă în faţa Palatului Administrativ, unde cei prezenţi, în special copii au putut să o admire şi să se fotografieze.

Foto

   

Video

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O gospodărie din Vatra Dornei distrusă de un incendiu

Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *