Home / Actualitate / De sărbătoarea Sfântului Andrei: Peste 100 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcol la volan

De sărbătoarea Sfântului Andrei: Peste 100 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcol la volan

Zeci de echipaje de poliţie au fost prezente pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ pentru a se asigura că participanţii la trafic vor ajunge la destinaţie în condiţii de deplină siguranţă. Şi de această dată poliţiştii au identificat în trafic mai mulţi şoferi care, dând dovadă de iresponsabilitate au urcat băuţi la volan. În toate cazurile poliţiştii au întocmit dosare penale şi au suspendat şoferilor dreptul de a mai conduce vehicule pe drumurile publice.

Astfel, la data de 30.11.2017, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniţi de polițiști de ordine publică din cadrul secţiilor de poliţie rurală, atestați pe linie rutieră, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza judeţului Suceava pe linia prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere cauzate de conducătorii auto care conduc vehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

În doar câteva ore, în partea a doua a zilei au fost controlate 387 autovehicule. Poliţiştii au constatat în flagrant 10 infracţiuni, din care 6 alcoolemii.
Au fost aplicate 114 sancţiuni contravenționale, în valoare de 55.605 lei. Au fost reţinute 15 permise de conducere şi au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

Prezentăm alăturat, câteva cazuri în care poliţiştii au întocmit dosare penale şoferilor identificaţi băuţi la volan.

Berchişeşti

La data de 30.11.2017, ora 20.15, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, a oprit pentru control pe raza comunei Berchişeşti, autoturismul condus de un localnic de 56 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Liteni

La data de 30.11.2017, ora 19.50, o patrulă din cadrul Poliției orașului Liteni, a oprit pentru control pe DJ 208C, din localitate, autoturismul condus de un localnic de 23 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Frasin

La data de 30.11.2017, ora 20.50, o patrulă din cadrul Poliției orașului Frasin a oprit pentru control pe DN 17 din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un bărbat de 29 de ani, din comuna Stulpicani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

Publicitate

Publicitate
serjexim

 

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

O gospodărie din Vatra Dornei distrusă de un incendiu

Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *