Home / Actualitate / Şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice blocaţi în trafic şi încătuşaţi de poliţişti

Şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice blocaţi în trafic şi încătuşaţi de poliţişti

La data de 09.12.2017 în jurul orelor 00.30, în timp ce acționa în localitatea Bivolărie, o patrulă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehiculul înmatriculat în străinătate, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanţă de aproximativ 5 km, fiind blocat în trafic pe strada Primăriei, din orașul Vicovu de Sus.

Deoarece conducătorul auto nu a deschis uşa şi a avut intenţia de a demara în trombă, polițiștii au procedat la imobilizarea şi încătuşarea acestuia. Cu ocazia cercetărilor, conducătorul auto a declarat iniţial date false despre identitatea sa, însă, în urma verificării documentelor şi a interogării bazelor de date, polițiștii au stabilit faptul că, acesta este un tânăr de 28 de ani din comuna Izvoarele Sucevei, care figurează cu permisul de conducere reţinut.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.

Zvoriștea

La data de 08.12.2017, ora 22.30, în timp ce patrula pe DJ 291A, din comuna Zvoriștea, un echipaj din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia, ocazie cu care, într-o curbă, autoturismul a părăsit partea carosabilă și intrat într-un șanț. Ulterior, conducătorul auto a ieșit din vehicul și a încercat să fugă, fiind urmărit de polițiști, imobilizat, încătușat și condus la autospeciala de poliție, unde, acesta a declarat faptul că nu deține documentele personale și permisul de conducere asupra sa. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul de 22 de ani din comuna Zvoriștea posedă permis de conducere valabil.

Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

 

Publicitate
celilad-macheta

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

O mașină s-a răsturnat după ce șoferul a pierdut controlul asupra volanului din cauza alcoolului și a vitezei excesive

La 23.04.2018, în jurul orei 01.17, în timp ce conducea autoturismul pe DC 46, din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *