Home / Actualitate / Polițiștii din cadrul Centrelor subordonate Direcției Azil și Integrare din București și Rădăuți își desfășoară activitatea în sedii, care au beneficiat de îmbunătățiri logistice

Polițiștii din cadrul Centrelor subordonate Direcției Azil și Integrare din București și Rădăuți își desfășoară activitatea în sedii, care au beneficiat de îmbunătățiri logistice

Polițiștii din cadrul Centrelor subordonate Direcției Azil și Integrare din București și Rădăuți își desfășoară activitatea în sedii, care au beneficiat de îmbunătățiri logistice prin implementarea unui proiect derulat de Inspectoratul General pentru Imigrări, în cadrul Programului de Cooperare Elvețiano-Român.

În perioada mai 2016 – noiembrie 2017, la nivelul instituției noastre a fost implementat proiectul Aspecte privind azilul – dezvoltarea capacităţii instituţional la nivelul Inspectoratului General pentru Imigrări Faza II, derulat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român.

Obiectivul general al proiectului a constat în creşterea eficienţei şi calităţii procesului de azil în România, luând în calcul transpunerea noilor directive UE de stabilire a standardelor pentru primirea solicitanţilor de protecţie internaţională.

De asemenea, s-a urmărit întărirea capacităţii operaţionale a I.G.I. în derularea activităţilor zilnice, atât la nivel central, cât şi la nivelul centrelor regionale, precum şi întărirea capacităţii instituției prin dezvoltarea unui mecanism de coordonare, evaluare a standardelor de recepţie şi reacţie în situaţii de criză, conform noilor modificări legislative.

Astfel, în cadrul proiectului s-a urmărit îmbunătățirea condiţiilor de înregistrare, recepţie și cazare, dotarea cu echipamente (PC, camere foto), mobilier ghișee, reabilitări/modernizări ale ghişeelor, dotări cu mobilier pentru camere, mobilier special pentru cabinetele de consultaţie, precum şi amenjarea unui loc de joacă exterior.

Bugetul proiectului a fost de 210.000 CHF din care 85% contribuţie elveţiană (178.500 CHF) şi 15% cofinanţare naţională (31.500 CHF) din partea M.A.I.- Inspectoratul General pentru Imigrări.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mașină s-a răsturnat după ce șoferul a pierdut controlul asupra volanului din cauza alcoolului și a vitezei excesive

La 23.04.2018, în jurul orei 01.17, în timp ce conducea autoturismul pe DC 46, din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *