Home / Actualitate / Elevii Școlii Gimnaziale din Bănești, comuna Fântânele au oferit colinde și daruri pentru bătrânii din Bogdănești și pentru beneficiarii CRRN din Todirești

Elevii Școlii Gimnaziale din Bănești, comuna Fântânele au oferit colinde și daruri pentru bătrânii din Bogdănești și pentru beneficiarii CRRN din Todirești

Luna Decembrie este luna darurilor pentru că este luna Crăciunului. Oricât de tineri sau bătrâni am fi, de Crăciun suntem cu toţii copii, aşteptăm cu nerăbdare să împodobim bradul, să ascultăm colinde şi să primim daruri, dar parcă bucuria este mai mare atunci când reuşim să aducem un zâmbet pe faţa celor care au nevoie de generozitatea noastră.

Elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Bănești, comuna Fântânele, împreună cu directorul școlii Silviu Mihai, cu sprijinul părinților, al cadrelor didactice au organizat și în acest an proiectul educațional „Daruri de suflet”. Îndrumați de Ionel Aghiniței, Vasile Leontică și cu aportul foștilor elevi, actuali elevi ai Colegiului de Artă Ciprian Porumbescu, copii de la Școala din Bănești au creat o atmosferă de sărbătoare din dorința de a păstra obiceiurile și tradițiile de iarnă.

Astfel, miercuri 13 decembrie a.c., copii le-au adus zâmbete pe buze bătrânilor din Bogdănești, care s-au bucurat că nu au fost uitați în prag de Crăciun. Pe lângă o masă caldă și cadourile de Crăciun, elevii au oferit și un veritabil spectacol de colinde și tradiții de iarnă. Cu lacrimi în ochi, bătrânii și-au amintit însă de sărbătorile petrecute alături de copii și de nepoți.

Joi, 14 decembrie, îmbrăcați în costume populare autentice, același colectiv din Bănești a prezentat un program artistic, constând în colinde, urături, jocul măștilor, în calitate de păstrători ai tradiției strămoșești la CRRN „O nouă șansă” din comuna Todirești.

Cu acest prilej, au reușit să aducă zâmbete și lacrimi de emoție persoanelor cu deficienţe neuropsihiatrice. La rândul lor, beneficiarii centrului au oferit și ei un moment de colinde. Această acțiune nu înseamnă a oferi cadouri, ci a aduce alinare și mângâiere în sufletele celor care se simt singuri.

Și pentru că erau la cativa pasi de Suceava, colindatorii Mosului au ajuns si la sediul DGASPC Suceava, firma de pază NGGS, redacțiile ziarelor Monitorul de Suceava și Crai Nou, unde îmbrăcați în costume populare autentice, au oferit un spectacol emoționant, în calitate de păstrători ai tradiției strămoșești.

Galerie foto

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Minoră de 15 ani acroșată de un autoturism după ce a fost împinsă de un coleg pe partea carosabilă

GURA HUMORULUI- Minoră de 15 ani acroșată de un autoturism după ce a fost împinsă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *