Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier

Dosare penale la regimul rutier

La data de  14.12.2017, în jurul orei 10.00, în timp ce acționa pe strada Ion Creangă, din oraşul Vicovu de Sus, un echipaj de poliție a observat un autoturism, al cărui conducător auto, la vederea autospecialei de poliţie, a frânat brusc, a efectuat manevra de întoarcere şi a demarat în trombă, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnale acustice şi luminoase ale autospecialei de poliție în funcțiune, fiind blocat de o altă patrulă de poliţie, aflată în zonă. Conducătorul auto, a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic de 24 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural. La 14.12.2017, în jurul orei 13.00, o patrulă din cadrul Poliției orașului Broșteni, a oprit pentru control pe str. Bistriței, din localitate, mopedul condus de un localnic de 46 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 15.12.2017, ora 00.22, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe str. Humorului, din comuna Moara, a avut loc un eveniment rutier, iar conductorul auto pare sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii deplasați operativ la faţa locului, au identificat în şanţul unui imobil, al cărui podeț a fost avariat, un autoturism, iar în imediata apropiere, doi bărbați, unul de 31 de ani și celălalt de 36 de ani, ambii din comuna Cornu Luncii, aflați vizibil sub influenţa băuturilor alcoolice și care, au refuzat să declare care dintre ei a condus autoturismul. Întrucât emanau halenă alcoolică, polițiștii le-au solicitat celor doi bărbați să se supună testului cu aparatul etilotest, însă aceștia a refuzat, motiv pentru care, au fost conduși la spital, unde, li s-au prelevat mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.  În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  „distrugere” și „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, cercetările fiind continuate de polițiști pentru stabilirea cu exactitate a persoanei care a condus vehiculul.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Săveni: O femeie în vârstă de 75 de ani, din orașul Săveni, a ajuns la spital cu atac de panică după ce și-a văzut o parte din bunurile pe care le avea în bucătăria de vară cuprinse de flăcări.

S-a întâmplat în această dimineață, în jurul orei 10.00, când proprietara a dorit să folosească …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *