Home / Actualitate / Brazi de Crăciun şi material lemnos confiscat de poliţişti

Brazi de Crăciun şi material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 15.12.2017, ora 09.30, o femeie de 29 ani, din com. Valea Moldovei, a fost identificată alături de alte două persoane în timp ce conduceau două atelaje hipo pe drumul comunal, încărcate cu pomi de Crăciun. Femeia se afla împreună cu doi frați minori ai săi, respectiv, de 17 ani și 14 ani, toți aflându-se în două atelaje hipo încărcate cu pomi de Crăciun. S-au solicitat documentele cu privire la proveniența brazilor, ocazie cu care femeia a declarat că nu deține documente de proveniență. Cei în cauză au fost conduși la sediul Postului de Poliție Valea Moldovei, iar în urma inventarierii a rezultat un număr de 12 pomi de Crăciun, ce au fost lăsați în custodie pădurarului din cadrul Ocolului Silvic, iar față de femeia de 29 de ani s-a luat măsura sancționării contravenționale conform art.19 al.1 lit. C din L171/2010.

Burdujeni

La data de 16.12.2017, în jurul orei 13.10, o patrulă din cadrul Secţiei de Poliţie Burdujeni, a identificat pe str.22 Decembrie din municipiul Suceava, trei atelaje hipo, conduse de trei persoane cu vârste între 25 și 50 de ani, toate din comuna Pătrăuți care transportau material lemnos, respectiv lemn de foc. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, cei trei nu dețin documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, aceștia transportau ilegal cantitatea de lemn de foc. Cei trei căruțași au fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, a fost confiscat și predat în Ocolului Silvic Adâncata.

Dolhești

La data de 15.12.2017, ora 06.40, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești, a oprit pentru control, pe raza comunei Dolhești, autoutilitara condusă de un bărbat de 55 de ani, din municipiul Fălticeni, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, avizul de însoțire prezentat fiind expirat din 13.12.2017, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 3,50 m.c. lemn de foc din specia fag.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Dolhasca.

Publicitate
statie-peco-vicovu-de-sus-euro-tehnic

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Mandate puse în executare de poliţişti

La 18.06.2018, Poliţia municipiului Vatra Dornei a primit spre aplicare mandatul de executare a pedepsei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.