Home / Actualitate / Șofer încătușat de polițiști și condus la unitatea medicală pentru recoltarea de probe biologice

Șofer încătușat de polițiști și condus la unitatea medicală pentru recoltarea de probe biologice

Polițiștii pot interveni în forţă, în condiţiile legii, împotriva celor care pun în pericol viaţa, integritatea sau sănătatea persoanelor ori a organelor de ordine, precum şi împotriva celor care ameninţă cu distrugerea unor clădiri sau bunuri de interes public ori privat. Reamintim că imobilizarea este o măsură polițienească ce are caracter preventiv, executată în scopul de a pune o persoană în imposibilitatea de a fugi sau de a se manifesta agresiv față de polițist sau față de alte persoane, de a începe sau de a continua o acțiune violentă. Imobilizarea se poate realiza prin folosirea procedeelor de autoapărare, precum și, după caz, a unor mijloace de imobilizare din dotare precum și cu sprijinul altor persoane.

Mijloacele folosite pentru imobilizare sunt stabilite în funcție de numărul persoanelor implicate, starea de agresivitate și forța fizică a acestora, modul de manifestare a agresivității, precum și de obiectele pe care le au asupra lor și care ar putea fi folosite pentru atac asupra polițistului sau a altor persoane. Înainte de luarea acestor măsuri, persoana este somată să înceteze acțiunea agresivă și să se supună solicitării polițistului, recurgându-se la imobilizare numai dacă persoana nu se conformează.

Exemplificăm cu un caz petrecut la 15.12.2017, în jurul orei 14:10, când polițiștii din cadrul SPR 11 Pojorâta, au oprit pe D.J. 175, în localitatea Izvoarele Sucevei, condus de un bărbat de 46 ani, din localitate. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să efectueze o testare cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat. În continuare, întrucât conducătorul auto a devenit agresiv fizic şi verbal, a fost încătușat și condus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei, unde de asemenea a refuzat, cu toate că inițial își dăduse consimțământul scris.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei”.

Poliţiştii reamintesc că vor acţiona cu maximă femitate, în condiţiile prevăzute de lege pentru descurajarea oricăror comportamente de tip antisocial, siguranţa cetăţenilor şi respectarea legii fiind priorităţi permanente.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 15.06.2018, ora 07.52, în timp ce conducea autoturismul pe B-dul Sofia Vicoveanca, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.