Home / Actualitate / 41,79 m.c lemn rotund confiscat de polițiști

41,79 m.c lemn rotund confiscat de polițiști

         La data de 21.12.2017, ora 18.10, o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama a identificat parcat în curtea unei societăți din comuna Moldovița, o autoutilitară cu remorcă încărcată cu material lemnos de esenţă răşinoase, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul Gărzii Forestiere Suceava și prezența administratorului societății.

         Astfel, în urma controlului avizelor de însoţire, echipa de control a stabilit faptul că, ansamblul auto transporta cantitatea de 41,79 m.c. lemn rotund de esență răşinoase, însă cele două documente aveau termenul de valabilitate expirat.

        Cu ocazia audierilor, conducătorul auto, un localnic de 43 de ani, a declarat faptul că, ansamblul auto s-a defectat în jurul amiezii zilei de 21.12.2017, astfel că, l-a parcat în locul identificat de poliţiști.

        Din cercetări, polițiștii au stabilit că acesta nu a sesizat conform legii, întreruperea transportului de material lemnos, iar cele două avize de însoţire a mărfii nu prezentau menţiunile asupra acestui aspect la rubrica corespunzătoare.

         Mai mult, în urma inventarierii materialului lemnos,specialiștii silvici au stabilit faptul că,  bărbatul de 43 de ani transporta cantitatea de 45,839 m.c. lemn rotund de esență răşinoase și nu cea din documente,  iar autoutilitara nu deţine o asigurare obligatorie RCA valabilă, cea prezentată pentru control fiind expirată din 09.11.2017.

      În cauză, s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto de 43 de ani pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 modificată, sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 3.000 lei a societății comerciale, proprietară a autovehiculului pentru încălcarea Legii nr.132/2017 și confiscarea materialului lemnos în valoare de aproximativ 18.000 lei, care a fost predat în custodie Ocolului Silvic Moldoviţa.
 

Publicitate

Publicitate
cor-vas

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 15.06.2018, ora 07.52, în timp ce conducea autoturismul pe B-dul Sofia Vicoveanca, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.