Home / Actualitate / Foto-video: Nuntă de Aur pentru 10 cupluri din comuna Fîntînele

Foto-video: Nuntă de Aur pentru 10 cupluri din comuna Fîntînele

A doua zi de Crăciun, luni 26 decembrie 2017, 10 cupluri din comuna Fântânele, care au împlinit 50 de ani de căsătorie, au fost sărbătorite de Primăria şi Consiliul Local din localitate. Aniversarea cuplurilor a ajuns la cea de-a X a ediție și a început în jurul orei 12.00, cu un tedeum religios oficiat de preotul Ilie Marţineac, la biserica „Sfântul Gheorghe” din satul Băneşti. În cuvântul de încheiere, preotul paroh Ilie Marțineac a spus ca:
“Este un mare dar de la Dumnezeu, sa mulțumiți întotdeauna pentru marele dar pe care l-ați primit, s-au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Nu este ușor, crucea căsătoriei este grea, dacă doi s-au îngăduit și au reușit să convețuiască împreuna 50 de ani, este un lucru mare. În primul rând, ați respectat porunca lui Dumnezeu, SfântaTaină a Cununiei , în familie sunt necazuri, bucurii, însă, toate trebuie îndeplinite cu răbdare și înțelepciune”.
 
După încheierea slujbei, cuplurile sărbătorite, împreună cu rudele și prietenii acestora, s-au deplasat la Căminul Cultural din același sat, aici sărbătoriților li s-au oferit, din partea organizatorilor, flori, premii în bani, șampanie, o masă festivă, dar și un frumos spectacol de colinzi susținut de elevii Școlii Mihai Eminescu din Bănești, conduși de Ionel Aghiniței, precum și un program de muzică populară la care au luat parte interpreții Iosefina Telescu, Lorena Filimon, Iulian Aghiniței, Cristi Dascălu, un tânăr interpret din satul Stamate. Manifestarea a continuat cu un moment ce a constat în tradiții și obiceiuri de Anul Nou caracteristice zonei, acompaniate de Ansamblul de muzică populară condus de Ionel și fiii săi, Iulian si Ovidiu Aghiniței, programul artistic fiind încheiat de Fanfara Stamate condusă de trompetistul Vasile Leontica.
 
Cu ocazia acestui eveniment, locuitorii din comuna Fîntînele au pășit pentru prima dată în interiorul Căminului Cultural, recent construit după standarde europene, este compartimentat corespunzător desfăşurării atât unor activităţi cultural-artistice (scenă impunătoare, spaţii pentru artişti, vestiare, bibliotecă), precum şi pentru activităţi ce ţin de viaţa cetăţenilor: nunţi, botezuri si alte manifestări.
 
Primarul comunei, Hîj Vasile, a menționat că inaugurarea edificiului va avea loc pe 30 ianuarie 2017, ocazie prin care a adresat o invitație la toți locuitorii comunei, să participe la inaugurare, unde va avea loc un amplu și frumos spectacol de muzică populară.
Foto 
   

Video

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 15.06.2018, ora 07.52, în timp ce conducea autoturismul pe B-dul Sofia Vicoveanca, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.