Home / Actualitate / 16 incendii și 83 de intervenții ale echipajelor SMURD în doar patru zile

16 incendii și 83 de intervenții ale echipajelor SMURD în doar patru zile

Pompierii militari suceveni au intervenit, în intervalul 22-25.12.2017, la 124 de misiuni din domeniul situațiilor de urgență. S-au înregistrat 16 incendii, 83 de intervenții ale echipajelor SMURD și 25 alte misiuni specifice.

Incendiu în localitatea Clit
22.12.2017, ora anunțării la 112 – 23:03

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Solca, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Arbore, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din satul Clit, comuna Arbore. La sosirea echipajelor, ardeau acoperișul casei de locuit și cel al unei anexe, cu pericol de propagare la un depozit de furaje și la o casă învecinată. Incendiul a fost lichidat la ora 0:22.
Au ars acoperișul casei pe 70 de metri pătrați și acoperișul magaziei de materiale pe 30 de metri pătrați. S-au degradat tavanul locuinței, ușa de la intrare și obiecte de mobilier. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat depozitul de furaje și locuința învecinată.

Incendiu în Câmpulung Moldovenesc
23.12.2017, ora anunțării la 112 – 15:24

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc au intervenit cu două autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din municipiul Câmpulung Moldovenesc.La sosirea pompierilor militari, ardea acoperișul unei construcții corp comun, care îngloba un adăpost de animale, o bucătărie de vară, un dormitor și o baie, cu pericol de propagare la casa de locuit și la restul anexelor gospodărești. Incendiul a fost lichidat la ora 17:52. A ars acoperișul construcției corp comun pe aproximativ 140 de metri pătrați. Au mai ars circa 3 tone de fân și s-au degradat tavanul bucătăriei, băii și dormitorului, tâmplărie din PVC, elemente de mobilier, obiecte sanitare, parchetul din dormitor, pereții băii și ai dormitorului, fațada din polistiren a anexelor și învelitoarea din țiglă. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit și restul anexelor din gospodărie.

Incendiu în localitatea Brăiești
23.12.2017, ora anunțării la 112 – 22:32

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Private pentru Situații de Urgență din Cornu Luncii, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la o anexă, aflată în curtea unei biserici din satul Brăiești, comuna Horodniceni. La sosirea echipajelor, ardea acoperișul clădirii, cu pericol de propagare la biserică și la o altă construcție din apropiere. Incendiul a fost lichidat la ora 0:20.
Au ars acoperișul anexei pe 50 de metri pătrați, bunuri din interior și tâmplărie din lemn (uși și ferestre). S-au degradat pereții portanți ai clădirii. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat biserica, clădirea învecinată și restul anexei.

Incendiu în localitatea Vicovu de Jos
24.12.2017, ora anunțării la 112 – 7:17

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Bilca și Gălănești, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din comuna Vicovu de Jos. La sosirea echipajelor, ardea o casă de locuit, existând pericolul de propagare la o altă locuință, din aceeași curte, și la anexele gospodărești.
Incendiul a fost lichidat la ora 9:10. Au ars două camere de locuit și bunurile din interior, pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați, și acoperișul casei pe 50 de metri pătrați. S-au degradat tavanul și pereții camerelor pe 60 de metri pătrați. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din sistemul de încălzire (sobă cu acumulare de căldură). Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat cea de-a doua locuință și anexele gospodărești.

Incendiu în localitatea Valea Moldovei
25.12.2017, ora anunțării la 112 – 8:04

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului au intervenit cu trei autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la o locuință din comuna Valea Moldovei. La sosirea echipajelor, ardea în interiorul unei camere de la parterul casei, cu pericol de propagare la întreaga locuință. Au ars materiale combustibile din cameră (mobilier și textile), pe aproximativ 30 de metri pătrați, și s-au degradat pereții încăperii.  Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarei, în vârstă de 88 de ani, care s-a intoxicat cu fum și a suferit o arsură minoră la un picior. După ce a fost stabilizată de către salvatori, femeia a refuzat transportul la o unitate spitalicească. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric (care alimenta televizorul) deteriorat. Incendiul a fost lichidat la ora 9:06, iar pompierii au salvat restul casei de locuit.

Incendiu în localitatea Călinești-Enache
25.12.2017, ora anunțării la 112 – 20:56

Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu doi lucrători de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Dărmănești, au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din satul Călinești-Enache, comuna Dărmănești. La sosirea echipajelor, ardeau două anexe gospodărești, cu pericol de propagare la construcțiile învecinate. Au ars un adăpost de animale și o șură, construcție corp comun, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, precum și circa două tone de furaje. Din păcate, în incendiu au pierit doi cai. Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect. Incendiul a fost lichidat la ora 23:10, iar pompierii au salvat restul construcțiilor din gospodărie.

 

Publicitate

Publicitate
serjexim

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Foto: Aproximativ 6.400 pachete țigări confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat 6.394 pachete țigări, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *