Home / Actualitate / Intervenţii ferme ale poliţiştilor pentru prinderea unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni

Intervenţii ferme ale poliţiştilor pentru prinderea unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni

Bălcăuți

La data de 25.12.2017, ora 21.58, Secția 13 Poliție Rurală Bălcăuți a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112”, despre faptul că, două persoane necunoscute au intrat în grajdul imobilului unui localnic de 54 de ani și fiind surprinși de acesta, au fugit cu un atelaj hipo. În urma măsurilor întreprinse, cei doi au fost prinși în flagrant de polițiști în timp ce sustrăgeau bunuri din locuința unei femei de 72 de ani, din aceeași localitate, încercând să fugă.

Astfel, unul dintre polițiști a executat somația legală, după care, a folosit armamentul din dotare regulamentar, executând foc de avertisment, reușind prinderea și încătușarea unuia dintre autori, celălalt autor fiind prins cu ajutorul unui alt echipaj de poliție, solicitat în sprijin.

În urma verificărilor, cei doi autori au fost identificați ca fiind doi bărbați de 37 și de 59 de ani, ambii din comuna Dornești, iar în atelajul hipo au fost identificate bunurile sustrase respectiv o roabă, o bicicletă și ami multe găini, prejudiciul fiind de 400 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.

Soloneț

La 25.12.2017, ora 09.20, Secţia 5 Poliţie Rurală Dărmănești a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” de un bărbat de 70 de ani, din comuna Todirești, despre faptul că, a fost agresat de o persoană necunoscută. Din primele cercetări, polițiști au stabilit faptul că, la 25.12.2017, în timp ce se afla cu oile la păscut pe șanțul aferent DJ 178D, de pe raza localității Soloneț, victima a fost abordată de un bărbat necunoscut, care a coborât dintr-un autoturism în care se mai afla un bărbat și care, l-a prins de haine, după care cei doi au plecat.

În urma măsurilor operative întreprinse, în jurul orei 09.40, polițiștii au identificat pe DJ 178A, autovehiculul implicat în incident, motiv pentru care, s-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, însă conductorul auto nu s-a conformat și-a continuat deplasarea spre interiorul localității Soloneț, pe un drum comunal neclasificat, fiind urmărit și oprit de echipajul de poliție.

Datorită faptului că, bărbatul de la volan autovehiculului a refuzat să se legitimeze, s-a procedat la imobilizarea și încătușarea acestuia, după care, a fost condus la sediul poliției, unde a fost identificat ca fiind un bărbat de 31 de ani, din comuna Todirești, care figurează cu permisul de conducere suspendat.
Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „lovire sau alte violențe”, „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

 

Publicitate

Publicitate
serjexim

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță desfășurată de poliţişti

La 13/14.10.2018, Poliția municipiului Vatra Dornei a organizat o acțiune punctuală pe raza de competență …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.