Home / Actualitate / Mai mulți șoferi s-au ales cu dosar penal după ce au încălcat Codul Rutier

Mai mulți șoferi s-au ales cu dosar penal după ce au încălcat Codul Rutier

Vicovu de Sus 

La data de 25.12.2017, în jurul orei 17.20, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe strada Ştefan cel Mare din localitate, autoturismul cu număr de circulaţie provizoriu, condus de un localnic de 59 de ani.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu este înmatriculat, autorizația provizorie de circulație fiind expirată din 10.10.2017.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

 

Vicovu de Sus 

La 22.12.2017, în jurul orei 20.20, în timp ce acționa pe strada Dimitrie Cantemir, din oraşul Vicovu de Sus, o patrulă de poliție a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în străinătate, ocazie cu care, după ce a oprit, conducătorul auto, un localnic de 20 de ani, a coborât din vehicul și a fugit pe o cale de acces la nişte terenuri agricole, fără să fie prins.
În autoturism, polițiștii l-au depistat ca și pasager, pe un bărbat de 31 de ani, din localitate, care a confirmat faptul că, la volan s-a aflat tânărul de 20 de ani.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, tânărul de 20 de ani, figurează cu permisul de conducere suspendat în perioada 28.11.2017-25.02.2018.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

 

Dornești

La data de 25.12.2017, ora 17.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, în comuna Dornești, autoturismul cu număr de circulaţie provizoriu, condus de un localnic de 26 de ani.
În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu este înmatriculat, autorizația provizorie de circulație fiind expirată din 14.09.2017.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

 

Vatra Moldoviței 

La 22.12.2017, în urma continuării cercetărilor în cauza din 18.12.2017 privind evenimentul rutier produs pe raza comunei Vara Moldoviței, polițiștii au stabilit faptul că, la data respectivă, în jurul orei 23.00, în timp ce conducea autoturismul pe un drum comunal neclasificat de pe raza comunei, paralel cu DJ 176, ajuns la o intersecție, un localnic de 20 de ani, nu a adaptat viteza și a intrat în coliziune frontală cu un parapet metalic.
În urma accidentului, un localnic de 31 de ani, pasager în autoturism, a suferit leziuni corporale și s-a deplasat personal la spital, unde, a declarat faptul că, a căzut și s-a lovit, fără să precizeze faptul că, a fost implicat într-un accident rutier.
După producerea accidentului, conducătorul auto a plecat de la fața locului, iar autoturismul avariat a fost transportat de proprietarul acestuia, aflat și el ca pasager în mașină, într-o parcare de pe marginea DN17A, din satul Ciumârna.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, tânărul de 20 de ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „distrugere din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” , „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului”, ce va fi soluționat procedural.

 

Păltinoasa 

La 22.12.2017, în jurul orei 15.29, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, a oprit pentru control pe DN 2E, din comuna Păltinoasa, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un tânăr de 22 de ani din municipiul C-lung Moldovenesc, înregistrat de aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 84 km/h, pe un sector de drum cu viteză maximă admisă de 50 km/h.
În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat faptul că, tânărul are permisul de conducere reținut pentru infracțiuni la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

 

Horodnic de Jos 

La 23.12.2017, ora 12.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe un drum neclasificat din comuna Horodnic de Jos, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un localnic de 36 de ani.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că autoturismul nu este înmatriculat, autorizația provizorie de circulație fiind expirată din 19.12.2017.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

 

Moldovița 

La 23.12.2017, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, a oprit pentru control pe DC Demăcuşa, din comuna Moldoviţa, în apropierea intersecţiei cu DJ 176, mopedul fără plăcuţa cu numărul de înmatriculare sau înregistrare, condus de un localnic de 22 de ani.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar mopedul nu figurează ca fiind înmatriculat sau înregistrat.
Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002, după care, a fost sancționat și pentru lipsa poliţei de asigurare RCA, conform Legii nr.132/2017.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, ce va fi soluționat procedural.
 

Publicitate

Publicitate
gridoma

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Foto: Aproximativ 6.400 pachete țigări confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat 6.394 pachete țigări, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *