Misiuni ale jandarmilor pe timpul sărbătorilor de iarnă

Jandarmii suceveni vor acţiona şi în zilele următoare pentru buna desfăşurare a manifestărilor prilejuite de sărbătorile de iarnă, precum şi în sistem integrat, în cooperare cu efective ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, pentru prevenirea tulburării ordinii publice şi a faptelor antisociale.
O atenţie deosebită va fi acordată manifestărilor organizate în ziua de 31 decembrie în localităţile Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc Vatra Dornei și Broşteni cu prilejul trecerii în noul an. Cu această ocazie, 125 de jandarmi vor asigura, alături de lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava şi ai structurilor de poliţie locală, măsurile de ordine publică la aceste evenimente.
*
În perioada 22-27 decembrie a.c., jandarmii au desfăşurat misiuni de asigurare şi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, atât independent, cât şi în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.
De asemenea, au fost asigurate măsurile de ordine publică pentru buna desfăşurare a spectacolelor şi festivalurilor de datini şi obiceiuri organizate în mai multe localităţi din judeţ.
În această perioadă, au fost aplicate un număr de 55 de sancţiuni contravenţionale, în special pentru fapte de tulburare a ordinii publice și au fost constatate 4 infracţiuni (1 – efectuarea de operațiuni pirotehnice fără drept, 1-loviri și alte violențe, 1- contrabandă, 1- deţinere de droguri de risc pentru consumul propriu).
Jandarmii montani şi-au desfăşurat activităţile în zonele cu densitate mare de unităţi de cazare, în zonele de agrement şi în cele cu afluenţă considerabilă de turişti şi pe traseele turistice. Nu au fost înregistrate situaţii care să impună intervenţia jandarmilor montani pentru salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate.
*
Acţiunile jandarmilor vor avea un caracter preponderent preventiv şi vor viza asigurarea unui climat favorabil derulării evenimentelor organizate la nivelul localităţilor, depistarea şi sancţionarea celor care comit fapte antisociale, precum şi respectarea normelor legale vizând comercializarea sau folosirea de obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

 

Publicitate

Publicitate
cor-vas

 

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Un adăpost de animale a ars în întregime. Focul a fost pus intenționat

Un adăpost de animale a ars în totalitate în noaptea de miercuri spre joi la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.