Home / Actualitate / ATENŢIE ŞOFERI! NU CONSUMAŢI ALCOOL ŞI VĂ URCAŢI LA VOLAN!

ATENŢIE ŞOFERI! NU CONSUMAŢI ALCOOL ŞI VĂ URCAŢI LA VOLAN!

În ultimele zile, zeci de echipaje de poliţie au fost prezente pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ pentru a se asigura că participanţii la trafic vor ajunge la destinaţie în condiţii de deplină siguranţă.
Astfel, în perioada 29.12.2017-02.01.2018, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acţiune pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Au fost testaţi alcoolscopic 971 conducători auto, fiind constatate 21 infracţiuni, dintre care cele mai multe -13 – constituind fapte de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. S-au aplicat 169 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 70.682 lei. Au fost reţinute 31 permise de conducere reţinute şi retrase 12 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La 29.12.2017, ora 17.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DC 46B, din comuna Horodnic de Jos, autoutilitara condusă de un localnic de 27 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de„conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”,ce va fi soluționat procedural.

La 01.01.2018, ora 01.05, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, a oprit pentru control pe raza comunei Baia, autoturismului înmatriculat în străinătate, condus de un localnic de 23 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 02.01.2018, ora 00.20, în timp ce acționa pe DJ 175, din comuna Fundu Moldovei, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc, a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 35 de ani, din comuna Pojorâta. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Pentru a nu pune atât propria viaţă în pericol, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.
 

Publicitate

Publicitate
serjexim

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Foto: Aproximativ 6.400 pachete țigări confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat 6.394 pachete țigări, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *