Home / Actualitate / Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au încălcat Codul Rutier

Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au încălcat Codul Rutier

Stulpicani 

La data de 03.01.2018, ora 19.03, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe raza comunei Stulpicani, autoturismul condus un bărbat de 44 de ani, din municipiul Suceava. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Sucevița

La data de 03.01.2018, ora 20.30, Secția 3 Poliție Rurală Marginea a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza comunei Sucevița a avut loc o agresiune și un accident.
Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că, la 03.01.2018, în jurul orei 20.20, în timp ce se deplasa pe DC neclasificat Voievodeasa, din comuna Sucevița, un bărbat de 51 de ani din localitate, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a avut un conflict cu un localnic de 34 de ani, care se afla într-un autoturism condus de fiul său minor de 16 ani din aceeaşi localitate și care, l-a lovit cu palma. Victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoturismul i-a fost încredințat pentru a fi condus pe drumurile publice de tatăl său. În cauză s-a întocmit dosar penal, minorul fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar bărbatul de 34 de ani sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere” și „lovire sau alte violențe”, ce va fi soluționat procedural.

Suceava 

La data de 03.01.2018, ora 23.55, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că pe strada Mircea Damaschin din localitate, a avut loc un accident rutier fără victime, iar conducătorul auto se află sub influenţa băuturilor alcoolice.Polițiștii deplasați la fața locului au identificat un autoturism oprit pe partea carosabilă care prezenta avarii și pe conducătorul auto, un localnic de 41 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

Bilca

La data de 04.01.2017, ora 01.05, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe un DC din comuna Bilca, autovehicul condus de un localnic de 19 ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
 

Publicitate

Publicitate
serjexim

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Foto: Aproximativ 6.400 pachete țigări confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat 6.394 pachete țigări, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *