Home / Actualitate / Foto: Ansamblul Poenița din Vorona a câștigat trofeul pentru autenticitate la Festivalul Internațional de Folclor pentru copii și tineret „Cătălina”, desfășurat la Iași

Foto: Ansamblul Poenița din Vorona a câștigat trofeul pentru autenticitate la Festivalul Internațional de Folclor pentru copii și tineret „Cătălina”, desfășurat la Iași

Înființat în urmă cu 17 ani, din dorința de a promova și de a valorifica tradițiile locale autentice, Ansamblul Poenița din Vorona, coordonat de profesorul Sergiu Dascălu, directorul Centrului Cultural “Mihai Eminescu”, reunește 30 de copii cu vârste de pînă în 15 ani, cu toți elevii Școlii din Vorona. Iar la începutul acestei luni, a reușit să își adjudece trofeul Festivalului Național de datini și obiceiuri de iarnă, ediția a VII-a, desfășurat la Tg. Neamț. Este cea mai bună clasare a Ansamblului Voronean la acest concurs în decursul ultimelor 6 ediții la care a participat și unde a reușit să câștige inclusiv premiul I în concurs, dar niciodată până acum, trofeul festivalului. La eveniment au participat 20 de ansambluri din toată zona Moldovei, festivalul fiind organizat de Consiliul Județean Neamț, Primăria municipiului Tg. Neamț și Casa Culturii ,,Ion Creangă” din Tg. Neamț. Președintele juriului festivalului concurs a fost Carmen Nastasă, directorul Centrului pentru cultură și artă ,,Carmen Saeculare” Piatra-Neamț.

Trofeul câștigat la începutul lunii ianuarie este de fapt al doilea premiu important din palmaresul Ansamblului Voronean, în ultimele 6 luni, după locul I la Festivalul Internațional de Folclor pentru copii și tineret „Cătălina”, desfășurat la Iași în luna iulie 2017.

„Acești copii sunt continuatori și buni ambasadori pentru promovarea tradițiilor locale. Și la ultimul festival- concurs la care au participat, juriul a făcut observația că atât în ceea ce privește recuzita, cât și ținuta lor, nu există nicio imixtură nepotrivită, cu alte cuvinte niciun element de kitsch, ceea ce se întâmplă tot mai des, din păcate, și în folclorul nostru.” a declarat coordonatorul ansamblului, prof. Sergiu Dascălu.

Foto

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

FRASIN  La 18.06.2018, ora 12.20, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.