Păltinoasa: Pieton de 47 ani angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător, accident mortal

La data de 05.01.2018, în jurul orei 20.00, un bărbat de 51 ani din com. Fântâna Mare, în timp ce conducea un autocar pe DN 17, în apropierea intersecţiei cu DJ 177C, a acroşat pe un pieton de 47 ani din com. Păltinoasa, care s-a angajat în traversarea străzii, dinspre stânga spre dreapta, prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător, după trecerea unei coloane de autovehicule din sens opus, deplasându-se pe lângă bicicletă, fără ca acesta să fie echipat corespunzător cu vestă fluorescent-reflectorizantă, iar bicicleta nu era echipată cu nici un fel de sistem de iluminare sau catadioptrii, care să semnalizeze prezenţa sa pe stradă. În urma impactului a rezultat decesul pietonului, cadavrul acestuia fiind transportat la morga Spitalului Orăşenesc Gura Humorului în vederea efectuării necropsiei.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „ucidere din culpă”, cercetările fiind continuate de Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Bărbat găsit carbonizat în casa care a ars

Un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani a fost găsit mort în locuința …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.