Home / Actualitate / Dosare penale întocmite de polițiști la regimul rutier

Dosare penale întocmite de polițiști la regimul rutier

Cornu Luncii 

La data de 07.01.2018, în jurul orei 05.25, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Cornu Luncii, autoturismul condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Șcheia. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, acesta a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

Vicovu de Sus 

La data de 07.01.2018, în jurul orei 05.30, un echipaj din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, a oprit pentru control, pe str. Calea Bucovinei, din localitate, autoturismul condus de un localnic de 21 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Putna 

La 07.01.2018, în jurul orei 16.30, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, a oprit pentru control pe DC Sihăstria Putnei, din comuna Putna, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un localnic de 23 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei.
Totodată, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu are poliță RCA valabilă, motiv pentru care, s-a reținut plăcuța cu numărul de înmatriculare și certificatul de înmatriculare, conducătorul auto fiind sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Brodina

La 07.01.2018, în jurul orei 16.06, un echipaj din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, a oprit pentru control, pe DJ 209G, din comuna Brodina, autoturismul condus de un bărbat de 31 de ani, din municipiul Rădăuți. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Izvoarele Sucevei 

La 07.01.2018, în jurul orei 23.20, în timp ce acționa pe DJ 175, din comuna Izvoarele Sucevei, o patrulă din cadrul Secţiei 11 Poliţie Rurală Pojorâta, a efectuat semnul regulamentar de oprire unui autoturism, moment în care, conducătorul auto a virat brusc spre dreapta, acroșând un gard din apropiere. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto, identificat de polițiști ca fiind un localnic de 63 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” şi „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice necesare în vederea determinării alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

Straja 

La 08.01.2018, în jurul orei 00.54, un echipaj din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe un DC neclasificat, din comuna Straja, autoturismul condus de un bărbat de 47 de ani, din orașul Vicovu de Sus. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate
mobilasecondhandsuceava

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Măsuri de ordine publică adoptate de jandarmi în perioada 22 – 24 iunie

În perioada 22 – 24 iunie a.c., 80 de jandarmi alături de polițiști, pompieri și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.