Home / Actualitate / Activitate dedicată Unirii Principatelor din 1859, la Muzeul Bucovinei

Activitate dedicată Unirii Principatelor din 1859, la Muzeul Bucovinei

Împlinirea în acest an a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române din 24 ianuarie 1859, va fi marcată la Muzeul Bucovinei din Suceava, printr-o activitate la care vor participa elevi ai claselor X C și X E de la Colegiului Național Mihai Eminescu din Suceava, îndrumați de profesor Rodica Cozaciuc. Manifestarea va avea loc începând cu ora 11, în data de 23 februarie 2018, în Sala de Conferințe a Muzeului de Istorie.

Despre însemnătatea acestui moment, dar și despre personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza și marile lui realizări,va vorbi muzeograful Cristina Slavic.
Ulterior, elevii vor face o vizită în expoziția permanentă a muzeului.

Domnia lui Alexandru Ioan Cuza are o însemnătate primordială, prin aceea că a pus bazele statului unitar, dar totodată şi a statului modern. Cei şapte ani ai domniei lui Cuza reflectă pregătirea de pe poziţiile Unirii dobândite, a înfăptuirii unor noi etape din istoria poporului român, aceea a independenţei și a Marii Uniri din anul 1918.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Studenții suceveni au experimentat orientarea în teren

În mediul universitar sucevean, la Facultatea de Drept și Științe Administrative(FDSA), există preocupări permanente pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.