Home / Actualitate / Polițiștii din București au depistat trei bărbați din Turcia, Israel și S.U.A, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere și nu au efectuat demersuri pentru prelungirea acestuia.

Polițiștii din București au depistat trei bărbați din Turcia, Israel și S.U.A, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere și nu au efectuat demersuri pentru prelungirea acestuia.

Au fost emise 2 decizii de returnare și aplicate amenzi în valoare de 1600 de lei, iar în cazul cetățeanului american s-a aplicat măsura de nepermitere a intrării în țară pe o perioadă de 3 ani.
Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București au desfăşurat, la data de 17 ianuarie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat trei bărbați cu vârste între 22 și 56 de ani, din Turcia, Israel și S.U.A care nu mai îndeplineau condițiile legale de ședere.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei trei străini au intrat legal în România, doi dintre ei fiind posesori de permise de ședere în scop de reîntregirea familiei, iar celălalt în baza acordurilor internaționale, însă la expirarea perioadei de ședere nu au părăsit țara și nici nu au efectuat demersuri pentru prelungirea acesteia.

Ca urmare a celor constatate, pe numele bărbaților din Israel și S.U.A, polițiștii de imigrări au emis decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească teritoriul României în 15 zile și, totodată, au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 1600 de lei în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată. La ieșirea din țară, în cazul cetățeanului american va fi instituit consemnul de nepermitere a intrării pe o perioadă de 3 ani.

De asemenea, bărbatul din Turcia a fost îndrumată să se prezinte la structura de imigrări competentă teritorial pentru a-și reglementa situația juridică a dreptului de ședere.

Acţiunile desfăşurate de către poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate.

Publicitate
statie-peco-vicovu-de-sus-euro-tehnic

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Un bărbat de 62 de ani a păgubit numeroși suceveni dându-se drept avocat. Acesta a fost arestat

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.