Home / Actualitate / Dosare penale pentru şoferi care au urcat băuţi la volan. Un șofer a fost reținut și introdus în arestul IPJ Suceava

Dosare penale pentru şoferi care au urcat băuţi la volan. Un șofer a fost reținut și introdus în arestul IPJ Suceava

La data de 19.01.2018, ora 19.58, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 175, din comuna Fundu Moldovei, autoturismul condus de un localnic de 29 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Gura Putnei

La data de 19.01.2018, ora 20.30, în timp ce acționa pe DC Gura Putnei, la intersecția cu zona denumită popular ”Țurană”, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a efectuat semnale regulamentare de oprire unui autoturism înmatriculat în străinătate, însă, după ce a semnalizat intenția de a opri, conducătorul auto a accelerat și a continuat deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia, ocazie cu care, bărbatul de la volan, identificat ulterior ca fiind un localnic de 37 de ani a oprit, a părăsit autovehiculul și a sărit un gard, ascunzându-se în curtea unui imobil, dar, în urma somațiilor s-a conformat indicațiilor polițiștilor. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu este înmatriculat, plăcuțele cu numerele de înmatriculare fiind expirate. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat” și „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

Rădăuți

La data de 20.01.2018, ora 19.02, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată despre faptul că, pe strada Berestei din localitate, un conducător aflat sub influența băuturilor alcoolice a produs o tamponare. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce încerca să iasă cu mașina din curtea imobilului unde locuiește, o femeie din localitate, a constatat faptul că, drumul este blocat de autoturismul condus de un localnic de 44 de ani, care, pe fondul unor discuții contradictorii, care s-a pus în mișcare și a acroșat autoturismul femeii. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto de 44 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Horodnic de Sus

La data de 20.01.2018, ora 17.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, autoturismul condus de un bărbat de 37 de ani, din comuna Voitinel. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Dorna Candrenilor

La data de 20.01.2018, ora 23.43, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17, în comuna Dorna Candrenilor, autoutilitara condusă de un bărbat de 30 de ani, din comuna Poiana Stampei.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Zvoriștea

La data de 21.01.2018, ora 03.30, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, a oprit pentru control pe DC 54, din comuna Zvoriștea, autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani, din municipiul Suceava.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Dărmănești

La data de 21.01.2018, ora 03.40, în timp ce acționa pe raza comunei Todirești, pe un DC neclasificat, o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ un kilometru, cu autospeciala de poliție având semnalele acustice și luminoase în funcțiune, ocazie cu care, autovehiculul s-a oprit, conducătorul auto fiind identificat ca fiind un localnic de 31 de ani, ce are permisul de conducere reținut. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, poliţiştii au dispus reţinerea şoferului pentru 24 de ore şi introducerea acestuia în arestul IPJ Suceava.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La 21.05.2018, ora 19.20, un echipaj din cadrul Poliției orașului Cajvana, a oprit pentru control …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *