Home / Actualitate / Controale în trafic pentru depistarea şoferilor băuţi. Au fost testaţi alcoolscopic 384 conducători auto și s-au aplicat 133 de amenzi

Controale în trafic pentru depistarea şoferilor băuţi. Au fost testaţi alcoolscopic 384 conducători auto și s-au aplicat 133 de amenzi

În ultimele zile, zeci de echipaje de poliţie au fost prezente pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ pentru a se asigura că participanţii la trafic vor ajunge la destinaţie în condiţii de deplină siguranţă. Astfel, în perioada 19.01.-21.01.2018, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acţiune pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Au fost testaţi alcoolscopic 384 conducători auto, fiind constatate 16 infracţiuni. S-au aplicat 133 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 56.610 lei. Au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Dorna Candrenilor 

La 20.01.2018, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Dorna Candrenilor, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani din comuna Poiana Stampei. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

Todirești

Un bărbat de 31 de ani, din comuna Todireşti, a fost identificat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe raza localității de domiciliu, având o alcoolemie de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat şi permisul de conducere suspendat. În cauză s-a întocmit dosar de penal, conducătorul auto fiind reţinut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava. Pentru a nu pune atât propria viaţă în pericol, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.

Publicitate

Publicitate
serjexim

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

MARGINEA  La 20.05.2018, ora 13.50, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *