Home / Actualitate / Foto: Bărbat din Bilca reținut după ce a ameninţat doi agenți de poliție. Pentru a scăpa și-a folosit familia drept scut uman

Foto: Bărbat din Bilca reținut după ce a ameninţat doi agenți de poliție. Pentru a scăpa și-a folosit familia drept scut uman

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală 4 Gălăneşti au intervenit în cursul zilei de ieri la un eveniment dând dovadă de profesionalism şi echilibru în abordarea tehnicii şi folosirea mijloacelor de intervenţie, reuşind să captureze fără incidente un bărbat de 32 de ani, condamnat pentru mai multe fapte cu violenţă şi care a încercat să-şi asigure scăparea prin interpunerea ca zid uman a propriei familii.

Vineri 27 ianuarie 2018, ora 14:42, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Bilca, o patrulă formată din 2 poliţişti a fost direcţionată pentru a interveni la un scandal între vecini. La fața locului, o femeie a relatat echipajului de intervenție că are un conflict cu vecinul său, un bărbat de 32 de ani, generat de faptul că acesta are mai mulți câini liberi care pot constitui un pericol pentru persoanele pe stradă.

În fața imobilului din Bilca, unde locuiește bărbatul de 32 ani , agenții de poliție au fost întâmpinați de acesta, care s-a manifestat agresiv verbal, exprimând cuvinte jignitoare și de ofensă, iar apoi i-a ameninţat pe cei doi agenți de poliție. Având în vedere comportamentul bărbatului, unul dintre agenţi a fost nevoit să folosească sprayul iritant-lacrimogen.

În momentul în care agenții de poliție au scos armamentul din dotare și l-au somat verbal pe bărbat că îl vor folosi dacă nu se supune somaţiilor, bărbatul de 32 de ani şi-a chemat soția si copilul minor lângă el folosindu-i ca scut, după care s-a retras în curte, de unde a continuat să adreseze amenințări cu acte grave de violență.

Poliţiştii au evaluat situaţia şi având în vedere gradul de risc victimal la care erau expuşi ceilalţi membri ai familiei bărbatului, au solicitat forţe suplimentare în sprijin, gestionând situaţia cu calm, fără utilizarea mijloacelor de intervenţie. Poliţiştii au manifestat un comportament profesionist şi au reuşit fără incidente capturarea şi imobilizarea bărbatului. Cu ocazia controlului corporal, în buzunarul din dreapta față al pantalonilor a fost găsit un cuțit cu lama de circa 10 cm.

Față de suspect a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 ore, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava. Ulterior, bărbatul a fost prezentat instanţei competente care a dispus măsura arestării preventive sub aspectul comiterii infracțiunii de „ultraj” comise prin amenințare.

Reamintim că polițiștii pot interveni în forţă, în condiţiile legii, împotriva celor care pun în pericol viaţa, integritatea sau sănătatea persoanelor ori a organelor de ordine, precum şi împotriva celor care ameninţă cu distrugerea unor clădiri sau bunuri de interes public ori privat.

Polițiștii pot deține, purta și folosi armele și munițiile cu care au fost dotați de către unitățile din care fac parte, în situaţiile şi în condiţiile prevăzute de lege.

În cazurile de legitimă apărare, poliţistul poate folosi armele de foc din dotare, fără somaţie.

Imobilizarea persoanelor are caracter preventiv și este folosită de polițiști pentru a împiedica o persoană să fugă sau să se manifesta agresiv față de polițist sau față de alte persoane.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La 21.05.2018, ora 19.20, un echipaj din cadrul Poliției orașului Cajvana, a oprit pentru control …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *