Home / Actualitate / Material lemnos confiscat şi sancţiuni aplicate de poliţişti pentru încălcarea legislaţiei în domeniul silvic

Material lemnos confiscat şi sancţiuni aplicate de poliţişti pentru încălcarea legislaţiei în domeniul silvic

La data de 26.01.2018, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control la o societate comercială din comuna Frătăuții Noi, cu privire la proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, ocazie cu care au constatat următoarele:

  • în calitate de operator economic destinatar al materialelor lemnoase, la momentul primirii în depozit, societatea nu a verificat veridicitatea codului unic înscris pe un aviz de însoțire din 10.11.2017 pentru cantitatea de 16,41 m.c. lemn rotund pentru construcții din specia brad, iar în urma interogării aplicației informatice, s-a constat faptul că acesta este invalid;
  • în calitate de emitent al avizului de însoțire din 14.08.2017, nu a respectat prevederile legale privind modul de completare și eliberare a acestuia.

În cauză s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 16,41 m.c. lemn rotund pentru construcții din specia brad, în valoare de 2.625 lei și sancționarea contravențională a societății cu amendă în valoare de 3.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.

Dorna Candrenilor

La data de 26.01.2018, ora 17.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Dorna Candrenilor, autoutilitara condusă de un localnic de 55 de ani, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,66 m.c. lemn de foc de esență molid și fag.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 212 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Dorna Candrenilor.

Sucevița

La data de 27.01.2018, ora 12.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Sucevița, autoutilitara condusă de un bărbat de 40 de ani din comuna Vatra Moldoviței, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 3 metri steri lemn de foc de esență foioase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 419 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Marginea

La data de 27.01.2018, ora 18.52, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Marginea, autoutilitara cu semiremorcă condusă de un localnic de 29 de ani, care transporta material lemnos. Întrucât existau suspiciuni cu privire la caracteristicile materialelor lemnoase înscrise în avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto și cele transportate, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor Ocolului Silvic Marginea, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, în semiremorcă se afla cantitatea de 35,6 m.c. lemn foc fag, cu un plus de 13,00 m.c., dar și un minus de 11,00 m.c. lemn de foc de esență paltin de munte, față de cantitatea înscrisă în documentul prezentat pentru control.

În cauză, s-a dispus sancționarea contravențională a societății emitente a documentelor, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 modificată, confiscarea faptică a cantității de 13,00 m.c. lemn de foc din specia fag, în valoare de aproximativ 1.495 lei, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Marginea, precum și confiscarea valorică, a cantității de 11,00 m.c. lemn de foc din specia paltin, în valoare de circa 1.199 lei.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La 21.05.2018, ora 19.20, un echipaj din cadrul Poliției orașului Cajvana, a oprit pentru control …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *