Home / Actualitate / Pietoni, atenţie la traversarea străzii! Şoferi, respectaţi prioritatea de trecere pe marcajul pietonal!

Pietoni, atenţie la traversarea străzii! Şoferi, respectaţi prioritatea de trecere pe marcajul pietonal!

La data de 29.01.2018, Serviciul Rutier Suceava și Poliția orașului Gura Humorului, au organizat o acțiune pentru reducerea riscului rutier pe raza de competență a Poliției orașului Gura Humorului, fiind vizată în principal indisciplina pietonală şi neacordare priorităţii de trecere.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 106 sancţiuni contravenționale, în valoare de 43.340 lei şi au fost reţinute 9 permise de conducere, din care 4 pentru neacordare de prioritate pentru pietoni. De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare. Din păcate, ulterior, după lăsarea serii, în jurul orei 20.30, în timp ce conducea autoturismul pe str. Ştefan cel Mare din orașul Gura Humorului, un bărbat de 37 de ani, din orașul Frasin, a surprins și proiectat în canalul de scurgere a apei pluviale, un localnic de 62 de ani, angajat în traversarea străzii, pe marcajul pietonal.În urma impactului, a rezultat decesul pietonului. Cu ocazia cercetărilor, conducătorul auto a declarat faptul că, nu a observat victima angajată în traversare, existând posibilitatea ca aceasta să fi fost deja căzută pe partea carosabilă, vehiculul prezentând, doar urme de ştergere, nu şi de înfundare. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate de polițiști pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului.

Poliţiştii atrag atenţia încă o dată cu privire la respectarea legislaţiei rutiere atât de către şoferi cât şi de pietoni în condiţiile în care în anul precedent, induisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii de trecere au constituit cauze principale generatoare de accidente mortale.

 

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La 21.05.2018, ora 19.20, un echipaj din cadrul Poliției orașului Cajvana, a oprit pentru control …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *