Home / Actualitate / Foto & Video: 10000 lei amendă pentru transport ilegal de masă lemnoasă

Foto & Video: 10000 lei amendă pentru transport ilegal de masă lemnoasă

În cadrul unei serii de controale efectuate de Garda Forestieră Suceava împreună cu Inspectoratul de Poliție Suceava – Serviciul de Ordine Publică privind materialul lemnos pe drumurile publice, s-au identificat abateri grave de la normele legale care trebuie să prevină punerea în circuitul economic al lemnului tăiat ilegal.

Astfel, în dimineața zilei de 2 februarie 2018, la ora 4.53, a fost depistat de un drum forestier din Vama un autocamion care transporta 50,12 mc cherestea fără să dețină niciun act de însoțire a materialului lemnos. Numitul S.Z, domiciliat în comuna Frumosu, cel care transporta ilegal cherestea, este administrator la o societate care prelucrează material lemnos.

În cauză, s-a confiscat întregul volum de cherestea  transportat, respectiv 50,12 mc, cu o valoare estimată la peste 40 000 lei. Conducătorului auto i s-a aplicat o amendă de 10 000 lei, iar poliția a dispus confiscarea mijlocului de transport.

În aceeași dimineață, la ora 6.22, a fost depistat în aceeași zonă un autocamion care transporta de la Moldovița către Valea Moldovei un volum mai mare cu cca 12 mc lemn lucru rotund decât cel înscris în documentele de însoțire. Cantitatea de lemn transportată fără documente de însoțire a fost confiscată, iar firmei care a expediat lemnul i s-a aplicat o emendă de 6000 lei.

Cei peste 60 mc de material lemnos confiscat au fost predați în custodie la depozitul din Dragoșa al Ocolului Silvic Vama din cadrul Direcției Silvice Suceava, care a contribuit cu personal la măsurarea lemnului.

Urmează a se efectua verificări la operatorii economici implicați și identificarea surselor lemnului tăiat ilegal.

Rezultatele acestei acțiuni trebuie să fie o avertizare pentru cei care cred că pot transporta ilegal lemnul la adăpostul orelor mici sau al zilelor de sărbătoare.

Foto

 

Video

Publicitate

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

MARGINEA  La 20.05.2018, ora 13.50, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *