Home / Actualitate / Un ansamblu de autovehicule și peste 60 m.c. material lemnos confiscate de polițiști, în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a delictelor silvice

Un ansamblu de autovehicule și peste 60 m.c. material lemnos confiscate de polițiști, în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a delictelor silvice

Prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii suceveni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.

În data de 02.02.2018, în jurul orei 05.00 în cadrul Planului comun de acţiune “Scutul Pădurii 2018”, polițişti din cadrul I.P.J. Suceava, Serviciul de Ordine Publică-Biroul de Combatere a Delictelor Silvice în cooperare cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, au oprit pentru control pe D.N. 176, pe raza comunei Vama, judeţul Suceava, un ansamblu de vehicule cu semiremorca încărcat cu material lemnos.

În urma verificărilor, echipa de control a constatat că ansamblul rutier era condus de un bărbat de 58 de ani din comuna Vama, jud. Suceava şi transporta material lemnos/cherestea răşinoase, pentru care nu poseda aviz de însoţire, motiv pentru care transportul a fost condus la sediul depozitului de material lemnos Dragoşa, din cadrul Ocolului Silvic Vama, pentru inventariere şi dispunerea măsurilor legale.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a şoferului cu amendă în cuantum de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor art. 19, alin. 1 lit. b din Lg. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 50,12 m.c. cherestea răşinoase în valoare de 30.000 lei, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Vama şi confiscarea ansamblului rutier în valoare de aproximativ 30.000 euro.

De asemenea, şoferul a fost sanctionat şi pentru încălcarea prevederilor art. 10 alin.1, din O.U.G.195/2002 reţinâdu-i-se certificatul de înmatriculare al semiremorcii, pentru lipsă I.T.P.

Tot în cadrul acţiunii, în jurul orei 0630 , pe aceeaşi arteră rutieră , pe raza localităţii Vama, a fost depistat un angajazt al unei societăţi comerciale din comuna Moldoviţa, în timp ce transporta cu un ansamblu rutier, cantitatea de 41,41 m.c. lemn rotund răşinoase, cu avizele de însoţire emise în data de 02.02.2018.

Întrucât, în urma analizării încărcăturii, specialiştii silvici au constatat neconcordanţe între datele înscrise în avizele de însoţire şi metarialul lemnos transportat din punct de vedere al diametrelor pieselor de lemn, ansamblul rutier a fost condus la sediul depozitului Dragoşa al Ocolului Silvic Vama, în vederea inventarierii întregii cantităţii.

În urma inventarieirii a rezultat un volum de 11,95 m.c lemn rotund răşinoase, transportat în plus faţă de cantitatea avizată.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii cu amendă în cuantum de 6000 lei, pentru încălcarea prevederilor art. 19, alin. 2 lit. C din Lg. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 11,95 m.c. lemn rotund răşinoase în valoare de 3000 lei, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Vama.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul logistic oferit de Ocolul Silvic Vama, care a pus la dispoziţie personal tehnic, utilaje de descărcare a materialului lemnos şi loc de păstrare în custodie.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.

Foto

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

MARGINEA  La 20.05.2018, ora 13.50, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *