Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La data de 02.02.2018, ora 11.50, un echipaj din cadrul Poliției orașului Broșteni, a oprit pentru control pe DN 17B , din localitate, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un localnic de 27 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, numerele provizorii aparţin unui al autoturism şi sunt expirate din 30.01.2018.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat” şi „conducerea unui auto cu număr fals de înmatriculare”, ce va fi soluționat procedural.

Vicovu de Sus

La data de 02.02.2018, în jurul orei 19.42, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe strada Nicolae Bălcescu din localitate, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un localnic de 25 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date și a certificatului de înmatriculare din străinătate, prezentat de conducătorul auto, polițiștii au stabilit faptul că, numărul de înmatriculare provizoriu românesc, aparține unui alt autoturism și este expirat din 04.10.2016. Totodată, polițiștii au mai stabilit și faptul că, la 21.12.2017, plăcuțele cu numărul de înmatriculare eliberate de Marea Britanie, au fost reținute pentru lipsa asigurării RCA obligatorii, fiind eliberată o dovadă fără drept de circulație.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, ce va fi soluționat procedural.

Vama

La data de 03.02.2018, în jurul orei 01.20, în timp ce acționa pe raza de competență, o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama, a identificat ieșind de pe DC Dragoşa, către DJ 176 Frumosu, un autoturism, al cărui conducător auto, la vederea autospecialei de poliţie, a virat imediat spre stânga și a oprit pe marginea drumului, stingând şi farurile autoturismului. Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un tânăr de 18 ani, din comuna Frumosu, care inițial, a negat faptul că el a condus autoturismul.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost sancţionat cu amendă conform O.U.G. nr.195/2002 modificat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Zvoriștea

La data de 04.02.2018, ora 03.20, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DJ 291A, din comuna Zvoriștea, autoturismul condus de un bărbat de 27 de ani, din comuna Adâncata. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost sancționat contravențional conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate
statie-peco-vicovu-de-sus-euro-tehnic

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Minoră de 15 ani acroșată de un autoturism după ce a fost împinsă de un coleg pe partea carosabilă

GURA HUMORULUI- Minoră de 15 ani acroșată de un autoturism după ce a fost împinsă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *