Home / Actualitate / Patru şoferi s-au ales cu dosare penale pentru că au fost prinși băuți la volan

Patru şoferi s-au ales cu dosare penale pentru că au fost prinși băuți la volan

La data de 02.02.2018, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Unirii, din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 36 de ani, din comuna Dorna Candrenilor. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Moldovița

La data de 02.02.2018, ora 22.50, în timp ce acționa pe DJ 176, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, a identificat pe partea carosabilă a sensului de mers Moldovița către Argel, un autoturism înmatriculat în străinătate care prezenta avarii și pe conducătorul auto, un tânăr de 24 de ani, din comuna Moldovița. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, tânărul a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un cap de pod din zonă. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Arbore

La data de 03.02.2018, ora 15.30, un echipaj din cadrul Poliției orașului Solca, a oprit pentru control pe DN 2, în comuna Arbore, autoturismul condus de un localnic de 34 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Lămășeni

La data de 03.02.2018, în jurul orei 20.00, în timp conducea microbuzul pe DJ 209M, din localitatea Lămășeni, într-o cursă regulată maxi-taxi, dar fără pasageri, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, un bărbat de 49 de ani, din comuna Rădășeni, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat într-un șanț. În urma impactului, nu au rezultat pagube materiale și nici victime omenești.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La 21.05.2018, ora 19.20, un echipaj din cadrul Poliției orașului Cajvana, a oprit pentru control …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *