Home / Actualitate / ATENŢIE ŞOFERI! NU CONSUMAŢI ALCOOL ŞI VĂ URCAŢI LA VOLAN!

ATENŢIE ŞOFERI! NU CONSUMAŢI ALCOOL ŞI VĂ URCAŢI LA VOLAN!

În ultimele zile, zeci de echipaje de poliţie au fost prezente pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ pentru a se asigura că participanţii la trafic vor ajunge la destinaţie în condiţii de deplină siguranţă.Astfel, în perioada 02-04.02.2018, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acţiune pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Au fost testaţi alcoolscopic 951 conducători auto, fiind constatate 16 infracţiuni. S-au aplicat 170, în valoare de 54.650 lei. Au fost reţinute 9 permise de conducere din care 7 pentru alcool și 2 pentru alte abateri. De semenea, poliţiştii au retras 9 certificate de înmatriculare.

Exemple:
La data de 02.02.2018 un echipaj din cadrul poliţiei Municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat din comuna Dorna Candrenilor.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.68 mg/l alcool pur in aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal ce va fi soluţionat procedural.

La data de 05.02.2018, ora 23:53, un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți a oprit, pentru control, pe str. Calea Bucovinei din municipiul Rădăuți, autoturismul condus de un bărbat de 49 de ani din municipiul Suceava.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Pentru a nu pune atât propria viaţă în pericol, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.

Publicitate

Publicitate
transportinternsiinternational

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

MARGINEA  La 20.05.2018, ora 13.50, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *