Botoșani: Sancţiuni aplicate de jandarmi în luna ianuarie 2018 s-au finalizat cu aplicarea a 290 de amenzi în valoare de 73800 de lei

Misiunile executate de jandarmii botoşăneni în luna ianuarie 2018 s-au finalizat cu aplicarea a 290 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 73800 de lei. Majoritatea sancţiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legii privind constatarea şi sancţionarea faptelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru săvârşirea unor fapte care au adus atingere normelor legale pe linie de silvic, pescuit şi acvacultură, cinegetic sau comerţ. Principalele fapte constatate de jandarmi au fost tulburarea ordinii şi liniştii publice, provocarea şi participarea la scandal, refuzul de legitimare, dar au fost aplicate sancţiuni şi pentru adresarea de injurii personalului medical sau lăsarea nesupravegheată a unor animale (câini, cai).

În şapte cazuri, jandarmii au intervenit la solicitări 112 care sesizau scandaluri la U.P.U. sau solicitau sprijin pentru internarea unor bolnavi cu probleme psihice, amenzile aplicate însumând 4000 de lei. Proprietarii a patru câini agresivi lăsaţi liberi, în condiţiile în care puneau în pericol integritatea fizică a altor persoane, au primit sancţiuni totalizând 1100 de lei, tot în urma unor apeluri telefonice ale cetăţenilor care solicitau sprijin pentru îndepărtarea posibilului atac canin.

Stăpânilor patrupezilor li s-au adus la cunoştinţă prevederile legale şi li s-a pus în vedere să respecte obligaţia folosirii lesei şi botniţei pentru a preveni eventualele incidente.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Bărbat găsit carbonizat în casa care a ars

Un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani a fost găsit mort în locuința …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.