Home / Actualitate / Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră desfăşurată de poliţiştii din Cajvana, Milişăuţi şi Solca

Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră desfăşurată de poliţiştii din Cajvana, Milişăuţi şi Solca

În perioada 09 – 10.02.2018, Polițiile orășenești Cajvana, Milişăuţi şi Solca, au organizat o acțiune în sistem integrat pe raza de competență pentru prevenirea şi combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice. În cadrul acţiunii au fost controlate 152 de autovehicule şi au fost legitimate peste 200 de persoane. Au fost constatate în flagrant 2 infracţiuni.

De asemenea, pentru neregulile constatate au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.910 lei.

Exemplu:
Sâmbătă 10 februarie, ora 20.20, în timp ce acționa pe DN 2K, pe raza comunei Iaslovăț, o patrulă de poliție a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă, conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia, fiind oprit pe un drum comunal neclasificat, la volan fiind identificat un localnic de 41 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere anulat. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supusă testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

O mașină s-a răsturnat după ce șoferul a pierdut controlul asupra volanului din cauza alcoolului și a vitezei excesive

La 23.04.2018, în jurul orei 01.17, în timp ce conducea autoturismul pe DC 46, din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *