Home / Actualitate / Ovidiu Aghinițăi, cel mai tânăr columbofil sucevean

Ovidiu Aghinițăi, cel mai tânăr columbofil sucevean

Iubitor de păsări, Ovidiu Aghinițăi de doar 15 ani, a moștenit columbofilia de la bunicul său. La început a luat-o ca pe o joacă, însă în ultimii 2 ani, pasiunea sa s-a transformat la nivel profesionist, respectiv concursuri locale, județene și naționale.

A pornit cu dreptul, Ovidiu reușește să obțină punctaje maxime la toate concursurile. Susținut de părinți, mărturisește că a investit până acum în jur de 2000 de euro și că are în colecția sa 60 de porumbei voiajori. Cel mai scump dintre ei, poate ajunge și până la 200 de euro. Ovidiu nu doar că a devenit la 15 ani un tânăr columbofil, dar are și o pasiune pentru creșterea găinilor din rasa Brahma și o pasiune aparte pentru muzică. Este elev în anul 3 la Școala Populară de Artă Ion Irimescu, secțiunea saxofon. Provine dintr-o familie de muzicanți, tatăl cântă la trompeta, iar fratele mai mare, Iulian în vârstă de 18 ani, este în anul 4 la liceul de Arta Ciprian Porumbescu, secțiunea canto.

După doi ani de muncă, Ovidiu reușește performanțe. Tânărul susține că a călătorit foarte mult cu porumbeii lui și își dorește să obțină în continuare cât mai multe trofee. Întrebat ce se apreciază la un porumbel pentru a fi declarat câștigător, Ovidiu ne-a mărturisit că pentru un punctaj maxim se apreciază calitatea păsărilor.

Ovidiu a participat la multe concursuri, „Acestea sunt rezultatele! În perioada 7-8 ianuarie 2017 la EXPO-PAS Rădăuți am participat cu un număr de 10 păsări din 2 rase, respectiv din rasa Jucător de Botoșani și Pescaruși Oriental-Satinet, reușind să obțină câte un campion la fiecare rasă cu un punctaj de 96 de puncte la ambele rase!

La expoziția Natională a României în Ploiești, din perioada 30 Noiembrie – 02 Decembrie 2017, am participat cu un număr de 5 păsări, din rasa Voiajor German de Frumusețe, reușind să obțin un campion național cu un punctaj de 96 de puncte.  La începutul acestui an, pe 22 ianuarie am participat la Expoziția Județeană a Sucevei cu un număr de 15 păsări, dintre care , 10 porumbei din rasele Voiajor German de Frumusețe și Jucători de Galați și 5 găini din rasa Bramma Uriaș,  reușind să obțin 2 campioni județeni la ambele rase de porumbei și un campion la găini.” a delarat Ovidiu Aghinițăi.

Porumbeii săi primesc multă atenție din partea lui. În fiecare zi se ocupă de ei, de creșterea lor și întărirea relației sportive-antrenor.

Ovidiu are de gând să se dezvolte în acest domeniu și să scoată cât mai mulți porumbei campioni, și nu neapărat pentru cupele primite, ci doar pentru a vedea în curtea sa un porumbel campion.

Foto

 

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

MARGINEA  La 20.05.2018, ora 13.50, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *