Home / Actualitate / Material lemnos confiscat de poliţişti

Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 17.02.2018, ora 12.55, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, au oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Păltinoasa, autoutilitara condusă de un bărbat de 46 de ani, din comuna Mănăstirea Humorului, care transporta material lemnos. În urma verificării avizului de însoțire a materialul lemnos prezentat de conducătorul auto, polițiștii au constatat faptul că, acesta are termenul de valabilitate expirat.

Din primele cercetări și în urma audierii conducătorului auto, polițiștii au stabilit faptul că, la 28.11.2017, bărbatul de 46 de ani, a achiziționat materialul lemnos de o societate comercială din comuna Cacica, după care, l-a transportat la domiciliul său, iar ulterior a identificat un cumpărător din municipiul Suceava, sens în care, la 17.02.2018, în jurul orei 12.00, l-a încărcat în autovehiculul, neavând cunoștință despre faptul că, avizul de însoțire are termenul de valabilitate expirat și nu mai poate fi folosit la transportul cherestelei.

Conducătorul auto a fost condus cu autoutilitara la sediul unui canton silvic aparţinând Ocolului Silvic Gura Humorului, ocazie cu care, în vederea inventarierii, specialiștii silvici au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal cantitatea de 5,66 m.c. cherestea de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 6.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de circa 3.500 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

FRASIN  La 18.06.2018, ora 12.20, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.