Home / Actualitate / Acţiuni pe linie rutieră desfăşurate de poliţiştii suceveni

Acţiuni pe linie rutieră desfăşurate de poliţiştii suceveni

La 21.02.2018, Poliția Municipiului Rădăuți în cooperare cu Poliţia Orașului Vicovu de Sus au organizat o acţiune pe raza de competență pentru prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală şi contravenţională, asigurarea vizibilităţii elementului poliţienesc în mediul stradal şi reducerea riscului rutier datorat conducerii de vehicule sub influenţa alcoolului, a excesului de viteză şi a altor abateri rutiere. În cadrul acţiunii, s-a constatat săvârşirea unei infracţiuni, fiind aplicate 55 sancțiuni contravenționale, în valoare de 25.750 lei. De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere, retrase 4 certificate de înmatriculare şi ridicate 2 seturi de plăcuțe de înmatriculare .

Exemplu:
La 21.02.2018, ora 17.05, în timp ce acționa pe DN 2H, din comuna Horodnic de Jos, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție în funcțiune, pe o distanță de aproximativ 2 km, autoturismul fiind ulterior blocat în trafic.
Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 29 de ani, din comuna Vicovu de Jos.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural. Totodată, pentru faptul că autoturismul nu avea poliță de asigurare RCA și nu era echipat corespunzător pentru condiţii de iarnă, conducătorul auto a fost sancționat contravențional.

La 21.02.2018, Poliția orașului Liteni împreună cu Serviciul Rutier Suceava, a organizat o acţiune pe raza de competență pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză şi combaterea ilegalităţilor privind transportul public de persoane.
Au fost verificate 24 autovehicule, 3 conducători auto fiind testaţi alcoolscopic. S-au aplicat 19 sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 6.815 lei şi s-a reţinut un permis de conducere .

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

FRASIN  La 18.06.2018, ora 12.20, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.