Home / Actualitate / Material lemnos confiscat de poliţişti

Material lemnos confiscat de poliţişti

La 24.02.2018, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, a identificat pe drumul forestier Sălătruc din comuna Vama, un localnic de 47 de ani, care conducea un utilaj TAF cu care transporta material lemnos, respectiv bușteni de 2 m lungime. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 3,77 m.c. lemn de foc de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 452 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Frasin.

Slatina

La 24.02.2018, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava, au oprit pentru control pe DJ 209A din comuna Slatina, o autoutilitara care transporta material lemnos și a cărui conducător auto, a prezentat pentru control un aviz de însoțire emis de o societate din comuna Slatina, administrată de un localnic de 48 de ani, pentru cantitatea de 16,37 m.c. lemn rotund din specia molid. Întrucât existau suspiciuni cu privire la specia și cantitatea de material lemnos transportată și cea din documente, autoutilitara a fost condusă la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde, în urma inventarieri, specialiștii silvici au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 15,814 m.c. lemn rotund însă din specia brad.

În cauză s-a dispus confiscarea materialului lemnos în valoare de aproximativ 4.500 lei și sancționarea contravențională a societății emitente a avizului de însoțire pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 cu modificările ulterioare.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Peste 20.600 pachete cu țigări, confiscate la graniţa cu Ucraina

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.