Home / Actualitate / ISU Botoșani: Neglijența continuă să producă pagube

ISU Botoșani: Neglijența continuă să producă pagube

Seria evenimentelor generate de nerespectarea regulilor şi măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la folosirea mijloacelor de încălzire locală, continuă. Astfel,  în ultimele  24 de ore, trei familii din Bălușeni, Hudești și Ibănești au avut de suferit în urma unor incendii. La Bălușeni, o bucătărie de vară a fost distrusă din cauza unui aparat de gătit în funcțiune lăsat nesupravegheat, iar la Ibănești, locuința unei femei a ars în totalitate după ce s-a aprins de la un jar căzut din sobă pe materiale combustibile. În urma incendiului produs la Hudești, cel mai probabil din cauza unui coș de fum necurățat, nu s-au înregistrat pagube materiale însemnate. Pentru stingerea celor trei incendii şi înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 24 de pompieri militari şi voluntari. Pagubele au fost estimate la cca. 30.000 de lei. S-au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de cca. 500.000 de lei.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu din locuinţele botoşănenilor, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului, montarea/amplasarea, în faţa uşiţei de alimentare a sobei, a unei tăvi sau table metalice având dimensiunile de 70×50 cm, pentru a proteja pardoseala combustibilă, precum și supravegherea, în permanență, a mijloacelor de încălzire locală sau de preparare a hranei pe timpul funcționării.

 

 

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Peste 20.600 pachete cu țigări, confiscate la graniţa cu Ucraina

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.