3 focuri de armă trase de polițiștii de frontieră, 5.000 pachete țigări si 300 kg de tutun confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în PTF Siret și la frontiera ,,verde”, 300 kg de tutun pentru narghilea și aproximativ 5.000 pachete țigări de proveniență ucraineană, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă. Într-unul din cazuri, polițiștii de frontieră au tras trei focuri de avertisment pentru reținerea contrabandiștilor de țigări.

În seara zilei de 8 martie, în jurul orei 20.30, s-a prezentat în P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean Volodymyr D., în vârstă de 36 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Polonia. În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii.
Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 301 kg de tutun pentru narghilea cu diverse arome, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de tutun, în valoare de 30.100 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cetățeanul ucrainean este cercetat de către poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Totodată, microbuzul marca Mercedes- Benz, în valoare de 90.000 lei, a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, față de cetățeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului – ITPF Sighetu Marmației, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, au observat în apropierea frontierei de stat cinci persoane care se deplasau spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.
Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, efectuând somaţiile prin voce, însă deoarece acestea nu s-au supus, au fost executate 3 focuri de avertisment, în plan vertical.
Nici de această dată persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele și au fugit pe teritoriul ucrainean, prin apa râului Tisa.
Imediat, au fost anunțate și autoritățile ucrainene de frontieră despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.
De asemenea, au fost dispuse măsuri de cercetare a zonei în vederea depistării persoanelor implicate, iar coletele au fost transportate la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.
În urma inventarierii baxurilor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 4.960 pachete țigări, marca Marble, în valoare de 58.000 lei.
Drept urmare, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se desfășoară cecetări în vederea documentării întregii activități infracționale.

Doi cetățeni români căutați de autorități, depistați în P.T.F. Petea

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat și predat autorităţilor competente doi cetățeni români, unul căutat de către autoritățile din Germania pentru săvârșirea unor infracțiuni contra propietății, iar celălalt căutat de autoritățile din România pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Ieri, 8 martie a.c.,, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, cetățeanul român, Gheorghe F., în vârstă de 31 de ani, din județul Neamț. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că tânărul figurează ca fiind căutat de către autoritățile din Germania.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea unor infracțiunii contra proprietății.

Tot în PTF Petea, vineri dimineață, în jurul orei 03.00, s-a prezentat, pe sensul de intrare în România, cetățeanul român M. Nicolae, în vârstă de 49 de ani, din jud. Sălaj. În urma verificărilor efectuate pentru intrarea în România, polițiștii de frontieră au constatat că bărbatul figurează ca fiind căutat de către autoritățile din România.
Pe numele acestuia, Judecătoria Zalău a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, bărbatul fiind condamnat la trei ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt.
În ambele cazuri, persoanele, descoperite cu alerte, au fost predate de către polițiștii de frontieră unor echipaje din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al I.P.J. Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Foto

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.