Home / Actualitate / Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră desfăşurată de poliţişti. Au fost verificate 79 autovehicule, 90 de persoane fiind legitimate

Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră desfăşurată de poliţişti. Au fost verificate 79 autovehicule, 90 de persoane fiind legitimate

Sâmbătă 10 martie, Polițiile orășenești Milișăuți, Solca și Cajvana au organizat o acțiune pe raza pe competență pe linia prevenirii evenimentelor rutiere. Au fost verificate 79 autovehicule, 90 de persoane fiind legitimate şi 22 conducători auto fiind testați alcoolscopic. S-au constatat 2 infracțiuni şi s-au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.135 lei. De asemenea, s-a reţinut un permis de conducere.

Exemplu:
La 10.03.2018, ora 18.00, un echipaj de poliție l-a depistat pe un bărbat de 44 de ani, din localitatea Bădeuți, care conducea un tractor înregistrat pe strada Podului din orașul Milișăuți, având permisul de conducere anulat și emanând halenă alcoolică și care, a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea la spital a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Acţiune pe linie rutieră desfăşurată de poliţişti

La 08.03.2018, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniți de polițiștii de ordine publică atestați să desfășoare activități de poliție rutieră, au organizat acţiuni specifice pe raza județului pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice. 30 conducători auto au fost testaţi alcoolscopic, fiind constatate 7 infracţiuni, din care 4 pentru alcool și 3 alte cauze.
S-au aplicat 69 sancţiuni contravenționale, în valoare de 26.830 lei, au fost reţinute 14 permise de conducere, din care 6 pentru alcool și 8 alte abateri şi retrase 2 certificate de înmatriculare.

Exemplu:
La 08.03.2018, ora 20.55, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, a oprit pentru control pe str. Gării din localitate, autoturismul condus de un localnic, care emana halenă alcoolică, motiv pentru care, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La data de 19.06.2018, ora 17.10, în timp ce conducea autoutilitara pe strada 1 Mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.