Home / Actualitate / Dosare penale întocmite de poliţişti

Dosare penale întocmite de poliţişti

La 09.03.2018, ora 11.32, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” de un localnic de 46 de ani, despre faptul că, în timp ce se afla pe strada Piața Unirii din localitate, un bărbat de 34 de ani, din aceeași localitate, aflat sub influența băuturilor alcoolice și conducând un autoturism, i-a adresat injurii și cuvinte jignitoare. Polițiștii deplasați la fața locului, i-au identificat pe cei doi bărbați, ocazie cu care, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Frătăuții Noi

La 09.03.2018, în jurul orei 13.30, în timp ce acționa pe raza comunei Frătăuții Noi, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești și a Postului de poliție Frătăuții Noi, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism cu număr provizoriu de înmatriculare, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase aproximativ 200 de metri, fiind oprit pe DJ 178C. Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 37 de ani din comuna Frătăuții Vechi.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autorizația provizorie de circulație a autoturismului este expirată din data de 02.08.2017. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei .Din cercetări, polițiștii au mai stabilit și faptul că, autoturismul aparține unui bărbat de 36 de ani din municipiul Rădăuți, fiind luat din curtea acestuia, fără încuviințarea proprietarului.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei” și „furt în scop de folosință”, ce va fi soluționat procedural.

Bosanci

La 09.03.2018, ora 17.45, o patrulă din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ipoteşti, a oprit pentru control pe DN 2, din comuna Bosanci, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu condus de un bărbat de 30 de ani, din municipiul Suceava. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu este înmatriculat, autorizația provizorie de circulație fiind expirată din 15.10.2017.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Frătăuții Vechi

La 10.03.2018, ora 00.00, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a oprit pentru control pe DJ 178F, din comuna Frătăuții Vechi, autoturismul înmatriculat provizoriu în străinătate, condus de un localnic de 24 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu este înmatriculat, numărul provizoriu de circulație fiind expirat din 11.01.2018.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Sadova

La 10.03.2018, ora 00.58, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, a oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Sadova, autoturismul condus de un localnic de 49 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Capu Codrului

La 10.03.2018, ora 12.10, o patrulă din cadrul Postului de Poliție Păltinoasa, a oprit pentru control pe DC Capu Codrului din localitate, motociclul condus de un localnic de 25 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Mitocu Dragomirnei

La 10.03.2018, ora 21.14, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DJ 208D, din comuna Mitocu Dragomirnei, autoturismul condus de un bărbat de 64 de ani, din municipiul Suceava. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Stulpicani

La 11.03.2018, ora 00.55, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Frasin, a oprit pentru control pe DJ 177A din comuna Stulpicani, autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani, din comuna Ostra.În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La data de 19.06.2018, ora 17.10, în timp ce conducea autoutilitara pe strada 1 Mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.