Home / Actualitate / Acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră desfăşurate de poliţişti

Acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră desfăşurate de poliţişti

În perioada 20.03.-21.03.2018, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acţiune pe raza județului pe linia prevenirii accidentelor rutiere datorate abaterilor săvârșite de pietoni și de conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor. În cadrul acţiunii au fost constatate 2 infracțiuni şi aplicate 260 sancţiuni contravenționale, din care 57 față de persoanele care, în calitate de pietoni, au încălcat legislația rutieră. Poliţiştii au reţinut 22 permise de conducere, din care 7 pentru neacordarea priorității pietonilor și 15 pentru alte cauze şi au retras 3 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în perioada 22.03.-25.03.2018, Serviciul Rutier Suceava a organizat o acţiune pe linia identificării conductorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, precum și a celor care conduc vehicule după ce au consumat băuturi alcoolice. În cadrul acţiunii au fost constatate 15 infracțiuni, dintre care 6 pentru conducere sub influența alcoolului, 7 fapte de conducere fără permis și 2 fapte de altă natură.S-au aplicat 809 sancţiuni contravenționale, din care 445 pentru încălcarea regimului legal de viteză. S-au reţinut 51 permise de conducere, din care 15 pentru viteză, 8 pentru conducere sub influența alcoolului și 28 pentru alte cauze.

Exemplu:
O tânără de 20 de ani din comuna Stroiești a fost înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în localitatea de domiciliu, cu viteza de 106 km/h. A fost sancționată contravențional și i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

La vederea polițiștilor, un putnean și-a abandonat autoutilitara încărcată cu lemne și a fugit în pădure

În timp ce acționa pe raza comunei Putna, marți, la ora 14.30, o patrulă din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.