Home / Actualitate / Foto&Video: Focuri de arma pentru oprirea contrabandiștilor si peste 31.500 pachete cu ţigări confiscate de poliţiştii de frontieră

Foto&Video: Focuri de arma pentru oprirea contrabandiștilor si peste 31.500 pachete cu ţigări confiscate de poliţiştii de frontieră

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice pe linia combaterii contrabandei, peste 31.500 pachete cu țigări, în valoare de peste 365.800 lei, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere. Pentru oprirea contrabandiștilor de țigări, care nu s-au supus somațiilor legale, polițiștii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase șapte focuri de avertisment.

* În data de 29 martie a.c., în jurul orei 00.00, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Valea Vișeului, județul Maramureș, a observat în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase. Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite. Pe timpul acțiunii, polițiștii de frontieră au tras șapte focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale, deoarece bărbații nu s-au supus somațiilor legale. Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei.
Cu această ocazie, în zonă au fost descoperite 41 colete cu țigări care au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 21.440 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 250.400 lei.

* Și polițiştii de frontieră de la Sectorul PF Sighetu Marmației, judeţul Maramureş, au depistat în această dimineață, la malul râului Tisa, mai multe persoane, care transportau colete voluminoase.
Lucrătorii noștri au procedat la somarea prin voce a celor în cauză moment în care aceștia au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul ucrainean, prin apa râului Tisa. Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, iar la fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit 14 colete care conțineau cantitatea de 9.800 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 115. 000 lei. În ambele cazuri ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

* Azi dimineață, în jurul orei 05.40, la P.T.F. Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat pentru a intra în țară cetățeanul ucrainean Heorhii F., în vârstă de 31 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Polo, înmatriculat în Bulgaria. În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor. Astfel, într-un spațiu special amenajat în bordul autoturismului, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 280 pachete de țigări, marca Ashima, de proveniență ucraineană. Țigările în valoare de 420 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.
Totodată, autoturismul în valoare de 9.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Piese ale unui autovehicul dezmembrat, căutat de autoritățile din Italia, descoperit la P.T.F Siret

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au depistat un cetățean ucrainean care transporta într-un microbuz componentele unui autovehicul marca Mercedes Benz Vito ce figura în bazele de date ca fiind furat din Italia. În data de 28.03.2018, în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră un cetățean ucrainean, Dmytro C., în vârstă de 29 ani, conducând un microbuz marca Mercedes. Din primele verificări s-a constatat faptul că acesta transportă, în compartimentul de marfă al autovehiculului, alături de bagajele personale, mai multe componente şi piese auto. Polițiștii de frontieră au verificat cu atenție componentele şi au constatat că unele dintre acestea aparțin unui alt autovehicul marca Mercedes Benz Vito, care figura în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autoritățile din Italia. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar piesele autovehiculului dezmembrat au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, microbuzul folosit la transportul acestora a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

Video

Foto

Publicitate
statie-peco-vicovu-de-sus-euro-tehnic

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Două automobile s-au ciocnit în acestă după-amiază la Gălănești.O persoană a rămas încarcerată.

În această după amiază (20 octombrie), pe la ora 16.30, un grav accident de circulație …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.