Home / Actualitate / Ce este de făcut cu șoferii inconșitenți care sfidează poliția și Codul Rutier fără să le pasă de viața celor din jur?

Ce este de făcut cu șoferii inconșitenți care sfidează poliția și Codul Rutier fără să le pasă de viața celor din jur?

Din păcate, în ultima perioadă pe străzile sucevene au loc tot mai multe „cascadorii”. Pe grupul „Atenție Poliția!” apar zilnic imagini și filme cu accidente rutiere grave, infiorătoare: pietoni spulberați, mașini în flăcări, șoferi care gonesc cu viteza…pur și simplu imagini despre care nu am fi crezut vreodată că le putem vedea și în viața reală.

Viteza, alcoolul, neacordarea de prioritate, traversarea neregulamentară, neatenția, telefonul mobil sunt principalele cauze care produc accidente și care continuă să facă victime pe șoselele sucevene.

Poliția desfășoară săptămânal acțiuni soldate prin mii de amenzi, dar cu toate acestea procentul decedaților continuă să crească. Mulți șoferi devin recalcitranți și sfidează legile. Domnilor! , POLIȚIA încearcă să oprească carnagiile de pe șoselele din județ. Oamenii legi desfășoară acțiuni pentru siguranța rutieră, adică pentru siguranța noastră. Drumurile nu sunt piste pentru teribiliști și din păcate efortul autoritățile este zadarnic. Șoferii inconștienți apar din în ce mai multi, iar pentru ei, viața celorlalti participanți la trafic, nici nu mai contează.

Codul Rutier a devenit o noțiune abstractă. Zilnic întâlnim în trafic: linii continue călcate, semafoare forțate, chiar treceri pe roșu, prieteni sau colegi care se urcă la volan după ce au consumat alcool, viteza maximă legală depășită constant. Ca să nu mai vorbim de locurile de parcare. Evident că nu sunt suficiente locuri, așa că ne lăsăm mașina în locuri interzise, fără a ține cont că sunt locuri la 10 metri sau la 100 metri de locul unde am parcat.

Întrebarea rămâne: Ce este de făcut ca accidentele rutiere să scadă?

Publicitate
statie-peco-vicovu-de-sus-euro-tehnic

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Foto: Rezultatele finalei concursul judeţean „Miss & Mister Bucovina”, ediţia a VIII-a

Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din sistemul de protecţie a …

One comment

  1. Ce este de facut ?! Trebuie rezolvata cauza , degeaba pedepsesti sau „rezolvi” efectul! Este doar o solutie de moment ! TREBUIE ELIMINATA SPAGA LA EXAMENUL AUTO, UNDE JUDETUL SUCEAVA ESTE IN TOP !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.