Home / Actualitate / Foto: 3 Aprilie – Ziua Jandarmeriei Române: 2 ofițeri și 5 subofițeri înaintați în gradul următor.

Foto: 3 Aprilie – Ziua Jandarmeriei Române: 2 ofițeri și 5 subofițeri înaintați în gradul următor.

Jandarmeria Română sărbătoreşte marți, 3 aprilie 2018, 168 de ani de când domnitorul moldovean Grigore Alexandru Ghica a semnat Legiuirea pentru reforma Corpului Slujitorilor în Jandarmi, document care prevedea faptul că Jandarmeria „este o putere înfiinţată pentru a priveghea siguranţa publică, ţinerea bunei rânduieli şi aducerea la împlinire a legilor”, executarea zilnică a unui serviciu ordinar, pe baza regulamentelor sale şi a unui serviciu extraordinar la solicitarea autorităţilor. Cu acest prilej, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a avut loc adunarea festivă a cadrelor unităţii și ceremonialul militar de înaintare în gradul următor, înainte de termen, a ofițerilor și subofițerilor care s-au remarcat prin modul de îndeplinire a misiunilor şi atribuţiilor de serviciu și care au îndeplinit condițiile legale.

În cadrul activității, doamna Mirela – Elena Adomnicăi, prefect al judeţului Suceava, a prezentat mesajul ministrului afacerilor interne adresat jandarmilor cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, iar doamna Doina Iavni, șef al Serviciului Județean Suceava al Arhivelor Naționale a prezentat aspecte importante privind rolul formațiunilor de jandarmerie în realizarea unirii Bucovinei cu România. Prin ordin al ministrului afacerilor interne, 2 ofiţeri au fost înaintați în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, astfel: un ofiţer de la gradul de locotenent colonel la gradul de colonel; un ofițer de la gradul de locotenent la gradul de căpitan. Prin ordin al inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, 5 subofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, astfel: un subofițer de la gradul de plutonier adjutant la gradul de plutonier adjutant șef; cinci subofițeri de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant; un subofițer de la gradul de plutonier la gradul de plutonier major.

De asemenea, comandantul Detașamentului de Intervenție Suceava, locotenent colonel Ungureanu Lucian, care s-a clasat pe primul loc cu ocazia mai multor competiții de cros, a primit, din partea conducerii Jandarmeriei Române, Distincția de serviciu pentru obținerea de rezultate foarte bune în procesul de formare profesională, în activități culturale, științifice și sportive. Totodată, au fost premiați jandarmii participanți la competiția sportivă „Cupa Jandarmeriei 2018”, organizată în luna martie la nivelul inspectoratului.

În conformitate cu legislaţia specifică, avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie) sau a Zilei Naţionale a României. De asemenea, în fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv.

Foto

Publicitate
apartamente de vanzare suceava

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Peste 20.600 pachete cu țigări, confiscate la graniţa cu Ucraina

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.