Home / Actualitate / Șapte șoferi s-au ales cu dosare penale la regimul rutier pentru consumul de băuturi alcoolice, dar şi pentru alte fapte de natură penală

Șapte șoferi s-au ales cu dosare penale la regimul rutier pentru consumul de băuturi alcoolice, dar şi pentru alte fapte de natură penală

Argestru

La 09.04.2018, ora 05.49, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată despre faptul că, pe DN 17, în zona Argestru, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto a plecat de la fața locului. În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat de 25 de ani din comuna Panaci. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în zona Argestru la ieșirea dintr-o curbă, pe fondul vitezei excesive, bărbatul a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat într-un cap de pod de pe marginea drumului. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Şcheia

La 08.04.2018, ora 09.14, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, a oprit pentru control pe DN 17, din comuna Şcheia, autoturismul condus de un tânăr de 23 de ani din județul Timiș care a efectuat o manevră de depăşire neregulamentară. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul are permisul de conducere suspendat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

Marginea

La 09.04.2018, ora 10.00, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Marginea, autoturismul condus de un bărbat de 45 de ani, din orașul Salcea. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

Suceava

La 09.04.2018, în jurul orei 17.25, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că, pe strada Cpt. Grigore Andrei, din localitate, un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice conduce o motocicletă fără plăcuțele cu numărul de înmatriculare. În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, conducătorul motocicletei a fost identificat ca fiind un localnic de 24 de ani. Interogând bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru categoria „A”, iar motocicleta nu este înmatriculată.
Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost sancţionat contravenţional conform O.U.G. nr.195/2002 R.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Frasin

La 09.04.2018, ora 14.57, Poliția orașului Frasin a fost sesizată despre faptul că, la intersecția DN 17, cu strada Stadionului din localitate, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto a plecat de la faţa locului. În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat de 31 de ani din comuna Stulpicani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

C-lung Moldovenesc

La 09.04.2018, în jurul orei 20.05, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului C-lung Moldovenesc, a oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Sadova, autoutilitara condusă de un bărbat de 33 de ani, din municipiul C-lung Moldovenesc. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Vatra Moldoviței

La 10.04.2018, ora 00.00, un echipaj din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe DJ 176, din comuna Vatra Moldoviței, autoturismul condus de un bărbat de 51 de ani, din orașul Gura Humorului. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Peste 20.600 pachete cu țigări, confiscate la graniţa cu Ucraina

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.