Home / Actualitate / Marginea: acțiune organizată de polițiști pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor

Marginea: acțiune organizată de polițiști pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor

În perioada 13.04.-15.04.2018, Secţia 3 Poliţie Rurală Marginea a organizat o acţiune pe raza de competență pentru prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală şi contravenţională, asigurarea unui climat de ordine publică și siguranţă rutieră, în cadrulş căreia au fost testați alcoolscopic 75 conducători auto, fiind constatate 5 infracțiuni şi aplicate 83 sancțiuni contravenționale, în valoare de 21.610 lei. S-au reţinut 5 permise de conducere şi 8 certificate de înmatriculare.

Exemple:
La 13.04.2018, ora 16.30, o patrulă de poliție a oprit pentru control pe DJ 178 din comuna Volovăț, ATV-ul fără număr de înmatriculare, condus de un localnic de 56 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar ATV – ul nu este înmatriculat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

La 15.04.2018, ora 15.40, o patrulă de poliție a oprit pentru control pe un DC neclasificat, din comuna Horodnic de Sus, la intersecția cu DC 46, autoutilitara condusă de un localnic de 28 ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat din data de 14.04.2018. I s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate
statie-peco-vicovu-de-sus-euro-tehnic

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier

La 16.02.2019, ora 10.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.