Ţigări în valoare de peste 200.000 lei confiscate la frontiera de nord a României

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, aproximativ 18.000 de pachete cu ţigări, în valoare de peste 206.000 lei, marfă care urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din România.

În urma acțiunilor, un cetăţean ucrainean este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Pentru reținerea contrabandiștilor, care nu s-au supus somațiilor, polițiștii de frontieră au tras trei focuri de avertisment în plan vertical.

Ieri, 18 aprilie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, lucrătorii noştri au observat trei persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre localitatea Vicovu de Sus, transportând colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă spre teritoriul ucrainean.

În urma acţiunii, a fost reţinută o persoană, care a fost identificată ulterior ca fiind cetăţeanul ucrainean Vladimirovici C., în vârstă de 24 de ani.

Imediat au fost informate și autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite două colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

S-a luat măsura conducerii persoanei în cauză împreună cu coletele la sediul poliției de frontieră unde, în urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că acestea conţin 2.700 de pachete cu ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană. Marfa, în valoare de 31.590 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat. Lucrarea penală a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea soluționării legale.

Și polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – ITPF Sighetu Marmației au declanșat, azi dimineață, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 03.00, o patrulă a poliției de frontieră aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu a observat un grup de persoane care transporta dinspre frontieră spre localitatea Straja, mai multe colete voluminoase.

S-a procedat la somarea prin voce a persoanelor în cauză, însă acestea au abandonat coletele și s-au dispersat în direcţii diferite.

Pentru reținerea persoanelor, polițiștii de frontieră au executat trei focuri de avertisment în plan vertical, cu armamentul din dotare, conform procedurilor legale, însă nici de această data persoanele în cauză nu s-au oprit.

Imediat, la fața locului s-a deplasat un echipaj format din poliţiştii de frontieră şi un lucrător din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău care a trecut la cercetarea şi monitorizarea zonei în vederea reținerii persoanelor care au fugit, ocazie cu care au fost descoperite 8 colete cu țigări, de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 14.930 pachete țigări, marca Marble, în valoare de 174.681 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor care au fugit de la fața locului, precum și a documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Galerie foto

Publicitate
imbraminte dama vatflor

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Muzeul de Istorie Siret și Memorialul Holocaustului vor fi deschise în curând pentru public

Muzeul de Istorie și Memorialul Holocaustului din Siret, o investiție a Consiliului Județean Suceava de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.